Εύβοια: Νέα καταγγελία για γνωστή εταιρία – Παράνομη και εκδικητική η απόλυση εργαζόμενου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Νέα καταγγελία για γνωστή εταιρία – Παράνομη και εκδικητική η απόλυση εργαζόμενου

Νέα καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας για γνωστή εταιρία.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταγγέλλει την παράνομη και εκδικητική απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Eurodrip.

Οι αβάσιμες αιτιάσεις που χρησιμοποίησε η πολυεθνική Rivulis – Eurodrip για να απολύσει τον συνάδελφο δε μπορούν να κρύψουν τον πραγματικό της στόχο:

να χτυπήσει τη συλλογική δράση των εργαζομένων, να ανοίξει το δρόμο ώστε να έχει εργαζόμενους ανοργάνωτους, χωρίς δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Να είναι ο κάθε εργάτης μόνος του απέναντι στην εργοδοσία, να μη σηκώνει κεφάλι, να αναγκάζεται να δουλεύει όσο, όπως και όποτε θέλει η εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι της Eurodrip θυμούνται καλά ότι αυτό γινόταν πριν την ίδρυση του Σωματείου το 2017.

Θυμούνται τις ανθυγιεινές συνθήκες δουλειάς, τα συχνά «ατυχήματα», την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την έλλειψη Μέτρων Ατομικής Προστασίας, την καταστρατήγηση ρεπό, τις μειώσεις και το πάγωμα των μισθών κ.ά. Και γνωρίζουν επίσης καλά το τι έχουν κατακτήσει με όπλο τους το Σωματείο.

Για αυτό δεν θα επιτρέψουν να περάσουν οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας! Σήμερα που η ακρίβεια θεριεύει και αδυνατούμε να τα βγάλουμε πέρα στις οικογένειές μας, κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν να αρκεστούμε στα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των υπερκερδών της Eurodrip και της κάθε Eurodrip, τα κέρδη που οι εργάτες με τη δουλειά μας παράγουμε.

Να λέμε «ευχαριστώ» για τα «voucher», τα «pass» και κάθε λογίς επίδομα, λες και είμαστε επαίτες! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα συμβιβαστούμε με αυτά τα ψίχουλα!

Σήμερα, το 2023, θέλουμε να ζούμε σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας, όχι με αυτές του 1923! Με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα κατοχυρώνουν μισθούς, δικαιώματα και συνθήκες δουλειάς που να ανταποκρίνονται στην εποχή μας και στον πλούτο που παράγουμε! Συνάδελφοι και συναδέλφισσες της Eurodrip δεν είστε μόνοι σας!

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας όπως και όλα τα Συνδικάτα θα είναι δίπλα σας! Μαζί θα τους αντιμετωπίσουμε! Υπερασπιστείτε το Σωματείο και τις ζωές σας! Απαιτούμε από την εργοδοσία της Eurodrip να πάρει αμέσως πίσω την παράνομη και εκδικητική απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου. Καλούμε τα Σωματεία – μέλη μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους.

Η ανακοίνωση της Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας:

Καταδικάζουμε την άδικη και εκδικητική απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου της EYRODRIP.

Η εργοδοσία της συγκεκριμένης πολυεθνικής βάζει στο στόχαστρό της το σωματείο, γιατί θέλει να στερήσει από τους εργαζόμενους το όπλο της οργάνωσης, που βάζει εμπόδια στο ξεζούμισμά τους, από το οποίο γιγαντώνει τα κέρδη της.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Οι προσπάθειες για απολύσεις συνδικαλιστών αυξάνονται όλο και περισσότερο, καθώς οι εργοδότες αποθρασυμένοι από την αντεργατική νομοθεσία, προσπαθούν να ξηλώσουν τα συνδικάτα, για να ξηλώσουν μετά ανενόχλητοι δικαιώματα.

Θα μας βρουν όλους μπροστά τους! Είναι υπόθεση όλων μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην οργάνωση όπου αυτό δέχεται επίθεση. Δε θα αφήσουμε τους χώρους δουλειάς να μετατραπούν σε κάτεργα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να πάρουν πίσω την απόλυση Απαιτούμε με ευθύνη της κυβέρνησης να παρέμβουν οι υπηρεσίες και ο κρατικός μηχανισμός

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr