Εύβοια: Νέες αντιδράσεις για την αύξηση των δημοτικών τελών
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Νέες αντιδράσεις για την αύξηση των δημοτικών τελών

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για τις αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού.

Οι κάτοικοι του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού βιώνουν τις βαριές συνέπειες των κυβερνητικών μέτρων, της πυρκαγιάς του 2021 και των καταστροφικών πλημμυρών.

Ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τοποθετήθηκε στο θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γ. Μαρίνου

Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αυξήσει τα δημοτικά τέλη στην ύδρευση και τον ηλεκτροφωτισμό. Πρόκειται για πολιτική απόφαση που φορτώνει κι άλλα βάρη το λαό της περιοχής, ο οποίος βιώνει τις βαριές συνέπειες των σκληρών κυβερνητικών μέτρων, της πυρκαγιάς του 2021 και των καταστροφικών πλημμυρών.

Η Δημοτική Αρχή, εναρμονισμένη πλήρως με την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν διεκδικεί αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντίθετα, βάζει πρόσθετους φόρους στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, στοχευμένα, με ταξική επιλογή.

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η επιβάρυνση για τους επαγγελματίες της περιοχής που την ίδια ώρα δέχονται οργανωμένη φορομπηχτική επίθεση, με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη βουλή  .

Καλούμε το λαό να ορθώσει το ανάστημα του, να αγωνιστεί για να ανατρέψει την απαράδεκτη απόφαση του δήμου για τα νέα χαράτσια, να παλέψει για τα δικαιώματα του , πολύ περισσότερο να κάνει δική του υπόθεση το δικαίωμά σε δημόσια και δωρεάν  υγεία, για σύγχρονο Κέντρο Υγείας, που είναι θύμα της χρόνιας αντιλαϊκής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Με τη συμμετοχή μου στη χθεσινή πετυχημένη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από τους μαζικούς φορείς  της περιοχής για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας, δήλωσα πως το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματά του λαού της Ιστιαίας , της Βόρειας Εύβοιας.  Το ΚΚΕ με τα μέλη του είναι μπροστά στους αγώνες και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να μη φορτωθεί ο λαός μας επιπλέον βάρη και να ενισχυθούν οι υποδομές δημόσιας υγείας σε όλο τον νομό, από την Ιστιαία μέχρι την Κάρυστο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr