Εύβοια: Οι κάτοικοι ξανά κόντρα στις ανεμογεννήτριες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Οι κάτοικοι ξανά κόντρα στις ανεμογεννήτριες

Αναβρασμός επικρατεί στους κατοίκους της Καρύστου οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να εμποδίσουν την ανέγερση ιστού ανεμογεννήτριας.
Την κατάσταση στα χέρια τους πήραν οι κάτοικοι της Εύβοιας  για την εγκατάσταση νέων ανεμμογεννητριών θέλοντας να σταματήσουν τις εργασίες εγκατάστασης του ανεμολογικού ιστού στην Κάρυστο.
Οι κάτοικοι βρέθηκαν από το πρωί στην είσοδο του δρόμου της Σφυριδούπολης, για να εμποδίσουν τις ανεμογεννήτριες στο Λιβαδάκι.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Καρύστου Πολυχρόνη Πολυχρονίου και της Αντιδημάρχου Μαρίας Κανέλλου Χουντάση, του Επικεφαλής της Ελλάσονος Αντιπολίτευσης Βαγγέλη Σφυρίδη της Δημοτικής Συμβούλου Άντας Γάσπαρη , προέδρων και μελών συλλόγων της Περιοχής και πολιτών.

Το θέμα ήταν η αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις εργασίες για τον ανεμολογικό ιστό στην Σφυριδούπουλη θέση Κούρμαλη, για τα αιολικά σε Λιβαδάκι και Λυκόρεμα.

Η απόφαση ήταν να απευθυνθεί κάλεσμα για σήμερα Τρίτη το πρωί στην είσοδο του δρόμου προς Σφυριδούπολη, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις εργασίες για τον ανεμολογικό ιστό στην περιοχή, στη θέση Κούρμαλη, για τα αιολικά σε Λιβαδάκι και Λυκόρεμα.

Δυναμικό παρών έδωσαν οι κάτοικοι της Καρύστου, όχι μόνο για να εμποδίσουν την ανέγερση ιστού ανεμμογεννήτριας αλλά και για να αποτρέψουν την είσοδο των εργαζομένων, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Στο πλευρό των κατοίκων της Καρύστου ο Γ. Μαρίνος

Δήλωση έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος για την αποτροπή εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού στην Κάρυστο.

Όπως τονίζει, στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Καρύστου και του Μαρμαρίου που δικαιολογημένα αντιδρούν στην επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας στην περιοχή τους. Μια περιοχή που είναι εδώ και καιρό υπερκορεσμένη.

Η κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής χθες και σήμερα, που απέτρεψε την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού, δείχνει πως όταν ο λαός θέλει μπορεί να αποτρέψει αρνητικές εξελίξεις.

Το ΚΚΕ έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεση του στην πολιτική της “πράσινης ανάπτυξης” και της επέκτασης των αιολικών πάρκων στην Κάρυστο. Πολιτική που υπηρετούν Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις και οδηγεί από τη μια σε πανάκριβο ρεύμα για το λαό και από την άλλη στην καταπάτηση οικισμών αρχαιολογικών χώρων, κορυφογραμμών και προστατευόμενων περιοχών.

Καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να ακυρώσουν κάθε αδειοδοτική διαδικασία αιολικών πάρκων και μπαταριών στο δήμο Καρύστου σεβόμενοι το αίτημα κατοίκων συλλόγων φορέων και δημοτικού συμβουλίου.

Το ΚΚΕ, όπως μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει μέσα και έξω από τη Βουλή μέχρι να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα του λαού της Καρύστου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr