Εύβοια: Ποια πόλη κάνει «πρωταθλητισμό» στον χριστουγεννιάτικο στολισμό και γιατί
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ποια πόλη κάνει «πρωταθλητισμό» στον χριστουγεννιάτικο στολισμό και γιατί

Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η Εύβοια- Η πόλη του νησιού που «το ζει» με το παραπάνω

Με τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς πόλεων στην Εύβοια να «δίνουν και να παίρνουν», η γιορτινή διακόσμηση για την Ιστιαία σταθέρα αποτελεί «προσωπικό στοίχημα» αφού ο δήμος δίνει εξαιρετικά μεγάλη έμφαση στο η πόλη «να φορέσει τα καλά» της, να μπει σε χριστουγεννιάτικο ρυθμό και να αντανακλά την μαγεία των γιορτών.

Λίγο λιγότερα από 9 χιλιάδες ευρώ θα είναι ενδεικτικά το κόστος ενοικίασης για οκτώ ξύλινα σπιτάκια με ξύλινη οροφή και δύο ξύλινα με πλαστική οροφή που θα τοποθετηθούν στην πόλη προσδώσουν στο χριστουγεννιάτικο ντεκόρ.

Ο δήμος θα τα λάβει από Καλαμπάκα Τρικάλων, από ετερόρρυθμη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο διοργάνωσης εμπορικών – θεματικών εκθέσεων καθώς και στην ενοικίαση – πώληση λυόμενων αιθουσών.

Φυσικά οι εποχές που διάγουμε είναι δύσκολες και ενδεχομένως το συνολικό κόστος που δαπανάται να εγείρει προβληματισμούς σε πρώτη ανάγμωση εντούτοις θα πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν μας πως ειδικά για την Ιστιαία, οι χριστουγεννιάτικες ατρακσιόν, έχει γίνει αντιληπτό πως αποτελούν δίχως υπερβολή επένδυση που στον ευρύτερο απολογισμό των εορταστικών ημερών, έχει να προσφέρει στην τοπική οικονομία αφού πλήθος Ευβοιτών και όχι μόνο επισκέπεται την περιοχή, όπως αυτή διαμορφώνεται τις γιορτές και συμβάλλει στην τοπική οικονομία αναλόγως.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε εξάλλου πως πέρσι ειδικά η Ισταία βραβεύτηκε ως ο καλύτερος, από άποψη στολισμού, δήμος.

Μάλιστα, πέρσι με μια πολύ εντυπωσιακή γιορτή, που κορυφώθηκε με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου 14 μέτρων από τα Καρπάθια Όρη, δωρεά του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και βουλευτή Dragos Zisipol, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Ιωάννης Γ. Κοντζιάς σήμανε στις 19 Δεκεμβρίου, την έναρξη της περιόδου των Χριστουγέννων.

Το έλατο, έφτασε με απόλυτη ασφάλεια από τα Καρπάθια Όρη, τοποθετήθηκε στο κέντρο της Ιστιαίας και φωταγωγήθηκε με 60.000 λαμπάκια, στολίζοντας την πόλη για τα Χριστούγεννα και στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην πολύπαθη από τις πυρκαγιές και πλημμύρες περιοχή της Αιδηψού, στη Βόρεια Εύβοια.

Ενόψει των Χριστουγέννων, η πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία, διακοσμήθηκε γιορτινά με πρωτοβουλία του Δημάρχου, και τη συμμετοχή όλων, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα σχολεία της περιοχής.

Οι δραστηριότητες αυτές ενισχύουν συμπερασματικά τη διάθεση των κατοίκων της περιοχής και παράλληλα ανάγουν την Ιστιαία σε γιορτινό προορισμό, εφάμιλλο ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών πόλεων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr