Εύβοια: Σχολή… «τρόμου» το 3ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας- Μαθητές σε κτίριο υπό διάλυση- Δείτε εικόνες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Σχολή… «τρόμου» το 3ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας- Μαθητές σε κτίριο υπό διάλυση- Δείτε εικόνες

Τα φωτογραφικά καρέ της δημοτικής συμβούλου Χαλκιδέων και Εκπαιδευτικού, Ελένης Μιτζιφίρη είναι αποκαλυπτικά και τρομάζουν την Εύβοια

Προβληματισμό στην Εύβοια προκαλεί η κατάσταση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το 3ο (νυχτερινό) ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Τα φωτογραφικά καρέ της δημοτικής συμβούλου Χαλκιδέων και Εκπαιδευτικού, Ελένης Μιτζιφίρη είναι αποκαλυπτικά.

Τουαλέτες χαλασμένες και κλειδωμένες.

Οι σωλήνες κατεστραμμένες, με τα ακάθαρτα ύδατα να τρέχουν από τον έναν όροφο στον άλλον.

Όπως επισημαίνει εκ νέου στο evima.gr, μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τον καυστήρα του συγκροτήματος καθώς, για αδιευκρίνιστο λόγο έχει γίνει συγκόληση με αυτόν που προϋπήρχε, με τον παλιό του κολυμβητηρίου.

Από τον Δήμο Χαλκιδέων εκδόθηκε ανακοίνωση, σχετικά την στατική επάρκεια του κτηριακού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ Χαλκίδας, σε περίπτωση σεισμού και ήδη κρίθηκαν ακατάλληλες για χρήση δύο αίθουσες, που χρησιμοποιούνται για γραφεία καθηγητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

” Μετά τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, συστάθηκε Επιτροπή, αποτελούμενη από Μηχανικούς- υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στις κτιριακές εγκαταστάσεις που στεγάζονται τα ΕΠΑ.Λ Χαλκίδας.

Η Επιτροπή πραγματοποίησε μακροσκοπικό έλεγχο, συνέταξε Έκθεση Αυτοψίας και προχωρούμε σε άμεσες επεμβάσεις, για την προστασία του κτιριακού συγκροτήματος και συγκεκριμένα:

Η εκπόνηση πλήρους μελέτης στατικής επάρκειας, για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ανάθεσης, ως κατεπείγουσα.
Η μη χρήση των αιθουσών Κ5 και Κ11, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως γραφεία καθηγητών, με την με αρ. 1046/03-03-2023 απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων, καθώς διαπιστώθηκαν εκτεταμένες και έντονες ρηγματώσεις στις τοιχοποιίες.

Η αποκατάσταση των στηθαίων των εξωστών, πέριξ των 3όροφων κτιρίων (κτίρια Κ10, Κ13, Κ17), εργασίες οι οποίες θα ανατεθούν άμεσα ως κατεπείγουσες.

Η εν λόγω Έκθεση Αυτοψίας έχει διαβιβαστεί από την 1η/3/2023 στις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ) Α.Ε και ζητήθηκε η συνδρομή τους για άμεσο περαιτέρω έλεγχο του συγκροτήματος.

Επισημαίνουμε ότι, η ανωτέρω απόφαση Δημάρχου (1046/03-03-2023), για μη χρήση των αιθουσών Κ5 και Κ11, τη στιγμή της έκδοσής της, απεστάλη αρμοδίως στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που στεγάζονται εκεί και στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας και την προηγούμενη ημέρα (Πέμπτη 02-03-2023) υπήρξε και επιτόπια ενημέρωση των Διευθυντών, σε επίσκεψη της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και κλιμακίου Μηχανικών στο σχολικό συγκρότημα.

Ο Δήμος Χαλκιδέων προχωρά σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, για την προστασία του χώρου, με σκοπό την αποφυγή κινδύνου και την ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών αυτών μονάδων.”

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr