Εύβοια: Σωρεία παραβάσεων στις παραλίες – Με καθυστέρηση τα πρόστιμα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Σωρεία παραβάσεων στις παραλίες – Με καθυστέρηση τα πρόστιμα

Σωρεία παραβιάσεων αποκάλυψαν οι έλεγχοι της Κτηματικής Υπηρεσίας Εύβοιας σε παραλίες του νομού το καλοκαίρι.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών, που εκμεταλλεύονταν τον αιγιαλό και την παραλία, είχαν υπερβεί κατά πολύ την άδειά τους, ενώ με μεγάλη καθυστέρηση επέλθει τιμωρία χάδι.

Οι ενοικιάσεις παραλιών για να τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες γίνονται από τους δήμους μέχρι τις 31 Ιουνίου κάθε χρόνο. Από την 1η Ιουλίου και μετά, η αρμοδιότητα περνά στην Κτηματική Υπηρεσία ενώ διενεργούνται διαγωνισμοί για καντίνες, θαλάσσια παιχνίδια κλπ.

Το «Κίνημα της Πετσέτας» και οι παραβάτες

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ευβοϊκή», το περασμένο καλοκαίρι αναπτύχθηκε το «κίνημα της πετσέτας» με αίτημα την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και να μπει φρένο στην υπερκατάληψη της αμμουδιάς από ξαπλώστρες. Η κυβέρνηση τότε έδωσε εντολή στις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες να κάνουν παντού ελέγχους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο 90% των περιπτώσεων που ελέγχθηκαν στην Εύβοια, εντοπίστηκαν υπερβάσεις στα τετραγωνικά μέτρα που ορίζει η μισθωτική σχέση. με αποτέλεσμα η Κτηματική Υπηρεσία Ευβοίας να ακυρώσει τα μισθωτήρια συμβόλαια που είχαν συνάψει οι επιχειρηματίες και οι παραβάτες έχασαν όσα χρήματα είχαν δώσει.

Παρανομούσαν όλα τα beach bars

Στη φημισμένη παραλία των Αλυκών Δροσιάς, όλα τα beach bars εντοπίστηκαν να παρανομούν, ενώ ο ιδιοκτήτης ενός από αυτά δεν είχε καν μισθωτήριο συμβόλαιο (λόγω χρεών), αλλά καταλάμβανε αυθαίρετα τον παραλιακό χώρο προτιμώντας να πληρώνει το σχετικό πρόστιμο.
Ανάλογες περιπτώσεις εντοπίστηκαν σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες της Εύβοιας. Πρέπει να διεξαχθούν εντατικοί έλεγχοι το καλοκαίρι στις παραλίες και άμεση επιβολή κυρώσεων για τους παράνομους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr