Εύβοια: Στη Χαλκίδα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Στη Χαλκίδα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Την πόλη της Χαλκίδας επισκέπτεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος

Στα εγκαίνια του Πολιτιστικού-Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Χαλκίδος θα παρευρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο υπάρχει αίθουσα ομιλιών και τραπεζαρία, ενώ εκεί έχουν μεταφερθεί η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως (λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή από 9:00 π.μ. – 1:00 μ.μ., ενώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 3:00 – 7:00 μ.μ.) καθώς και η Κοινωνική Υπηρεσία της Ι. Μητροπόλεως. Εκεί στεγάζεται το νεοϊδρυθέν Μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων, με εκθέματα που μπορούν να διδάξουν στον επισκέπτη την εκκλησιαστική ιστορία του τόπου και την τέχνη που περιβάλλει την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

Στο ίδιο κτίριο θα στεγάζονται οι Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και άλλες δραστηριότητες. Στην αυλή του Κέντρου έχει ανεγερθεί Ιερός Ναός προς τιμήν του Αγίου Ιακώβου (Τσαλίκη) «του με συγχωρείτε».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επαίνεσε από νωρίς το έργο, που πρόκειται να αγκαλιάσει Πολιτισμό και Πνευματικότητα και, προσκληθείς από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, θα ευλογήσει τα εγκαίνια του Κέντρου, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, στις 6:00 μ.μ., στα οποία σας καλούμε, ώστε να συγχαρούμε με την έναρξη λειτουργίας αυτού του λειτουργικού και πολυδύναμου κτιρίου παραγωγής πολιτισμού και πνευματικής καλλιέργειας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr