Εύβοια: Σύσκεψη Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Χαλκίδας- Αναλυτικά το ψήφισμα που προέκυψε
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Σύσκεψη Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Χαλκίδας- Αναλυτικά το ψήφισμα που προέκυψε

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική του ανακοίνωση, από την σύσκεψη έλαμψαν δια της απουσίας τους οι τρεις Βουλευτές της Συμπολίτευσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εύβοιας, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ και ο Διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Χαλκίδας, στις 30/09/2022, όπου αναδείχθηκαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου, συζητήθηκε με ποιο τρόπο θα παλέψουν το επόμενο διάστημα για να αποκτήσει ο λαός της Εύβοιας το Νοσοκομείο που έχει ανάγκη, και πως θα καλυτερέψουν οι όροι εργασίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική του ανακοίνωση, έλαμψαν δια της απουσίας τους οι τρεις Βουλευτές της Συμπολίτευσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εύβοιας, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ και ο Διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας.

Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης, επικεφαλείς παρατάξεων της Περιφέρειας, Περιφερειακοί σύμβουλοι, η Δήμαρχος Χαλκιδέων, επικεφαλής δημοτικής παράταξης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, μέλη των νομαρχιακών επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, δεκάδες σωματεία – σύλλογοι, καθώς εργαζόμενοι και πολίτες. Παρόντες στη συγκέντρωση και συνάδελφοί μας υγειονομικοί, που βρίσκονται ακόμα σε αναστολή εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού, χωρίς να υφίσταται κανένα υγειονομικό όφελος.

“Η παρουσία όλων αυτών και η στήριξή τους μας ενθαρρύνει και δείχνει το δρόμο που πρέπει να περπατήσουμε το επόμενο διάστημα. Συντονισμένα, οργανωμένα να αντιπαλέψουμε τα νέα μέτρα για την Υγεία, την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της, την ακρίβεια κλπ.
Πρώτοι σταθμοί στον αγώνα μας η Πανυγειονομική απεργία στις 20/10 και η μεγάλη Πανελλαδική απεργία στις 9/11.
Οι αποφάσεις για τη συνέχεια μας γεμίζουν ευθύνη, ώστε να μεγαλώσει η διεκδίκηση και ο αγώνας και σε αυτό θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μαζικοποιηθούν οι αγώνες” τονίζει συγκεκριμένα.

Παράλληλα, παραθέτει το ψήφισμα της σύσκεψης με το οποίο, όπως αναφέρει, συνεχίζει το επόμενο διάστημα και καλεί για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 9 Νοεμβρίου για την στήριξη όλων των διεκδικήσεων.

Το ψήφισμα

Το νέο Γενικό Νομαρχιακό Χαλκίδας, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, υποδέχτηκε και εξακολουθεί να υποδέχεται χιλιάδες συνανθρώπους μας, που εξετάζονται ή νοσηλεύονται στα τμήματα, στη ΜΕΘ ή στις κλινικές covid, παρά την υποστελέχωσή του. Είναι γνωστό ότι, το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας (ΓΝΧ), αποτελεί δομή παροχής υγείας σε Δευτεροβάθμιο επίπεδο για τους πολίτες του Νομού Ευβοίας, το οποίο είναι σε 24ωρη, καθημερινή εφημερία, εξυπηρετώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες τόσο της Εύβοιας, όσο και των γύρω περιοχών (τμημάτων της Βοιωτίας και της Αττικής).

Στη σύσκεψη φορέων, συλλόγων, εργαζομένων στο νοσοκομείο και πολιτών που πραγματοποιήθηκε στις 30/09/2022, με πρωτοβουλία του Συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου και της Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ, διαπιστώθηκε με σαφή και καθαρό τρόπο, ότι το Νοσοκομείο Χαλκίδας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του εδώ και πολλά χρόνια, κατά κύριο λόγο στη στελέχωση των τμημάτων του, τα οποία οξύνθηκαν μόλις μεταφερθήκαμε στο νέο Νοσοκομείο. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, που εδώ και πολλά χρόνια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση έτσι όπως εξελίσσεται στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και καμία κυβέρνηση δε έλυσε τα προβλήματα.

Οι επισημάνσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων δεν επιτρέπουν από πλευράς μας να αγνοήσουμε την παρούσα κατάσταση. Συντασσόμαστε με τα αιτήματα τους, έτσι όπως τέθηκαν από τους εργαζόμενους.

Με την παρούσα ομόφωνη επιστολή-ψήφισμα καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει άμεσα λύσεις στα παρακάτω ζητήματα, που κάθε μέρα επιδεινώνουν τη λειτουργία του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος:

•Να προκηρυχθεί άμεσα το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Λοιπού προσωπικού (Παραϊατρικών, Διοικητικών, Τεχνικών, Βοηθητικού προσωπικού κ.τ.λ.)., που περιλαμβάνονται στον Οργανισμό του 2012.
•Επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν συνεχώς και με πληρότητα όλες οι μονάδες, τα τμήματα, οι κλινικές και τα χειρουργεία.
•Αυτόνομη Λειτουργία και κάλυψη των θέσεων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία του και ταυτόχρονα, η εύρυθμη λειτουργία των Νοσηλευτικών Τμημάτων του Νοσοκομείου.
•Να γίνει καταγραφή των αναγκών και σχεδιασμός των τμημάτων, που λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν και δεν υφίσταται στον Οργανισμό του 2012, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία στελέχωση.
•Καμία συγχώνευση τμημάτων, κλινικών ή νοσοκομείων.
•Καμία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις δημόσιες δομές Υγείας.
•Αρση των αναστολών των υγειονομικών.
•Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επικίνδυνα επαγγέλματα.
•Υγεία κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα
Επίσης καλούμε όλους τους Βουλευτές του Νομού μας να μεταφέρουν το αίτημά μας στη Βουλή των Ελλήνων και να ασκήσουν πιέσεις για την στελέχωση, με σκοπό το νέο Γενικό νοσοκομείο να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.
Τέλος καλούμε την Περιφέρεια, τον Δήμο καθώς και τους Συλλόγους της περιοχής μας να πιέσουν προς αυτό το σκοπό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ