Εύβοια: Το δέντρο που κλέβει τις εντυπώσεις φωταγωγείται στις 15 Δεκεμβρίου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Το δέντρο που κλέβει τις εντυπώσεις φωταγωγείται στις 15 Δεκεμβρίου

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινείται η Εύβοια καθώς ολοένα και περισσότερες πόλεις και χωριά έχουν μπει ήδη στο πνεύμα των εορτών.

Ο Δήμος της Ιστιαίας Αιδηψού, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δίνει εξαιρετικά μεγάλη έμφαση στην πόλη η οποία « φορέσει τα καλά» της, και μπαίνει σε χριστουγεννιάτικο ρυθμό που αντανακλά στην μαγεία των εορτών.

Ο στολισμός του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου ξεκίνησε από το πρωί με σύμμαχο τον καιρό.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Κοτζιάς, έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: «Αρχίσαμε πρωί πρωί το στολισμό του δέντρου μας. Με τον καιρό σύμμαχο μαζί τα παιδιά μας και τους συλλόγους προγραμματίζουμε να το φωτίσουμε στις 15 Δεκεμβρίου, ανοίγοντας το χριστουγεννιάτικο χωριό και τις εορταστικές εκδηλώσεις».

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, χριστουγεννιάτικο δέντρο και κείμενο
Σήμερα το απόγευμα της Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία της Ιστιαίας, τοποθετήθηκε το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δένδρο και πλέον μικροί και μεγάλοι αναμένουν την φωταγώγησή του που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου.

Όλοι οι χριστουγεννιάτικοι δρόμοι οδηγούν στην Ιστιαία

Η γιορτινή διακόσμηση για την Ιστιαία αποτελεί «προσωπικό στοίχημα» αφού ο δήμος δίνει εξαιρετικά μεγάλη έμφαση στο η πόλη «να φορέσει τα καλά» της, να μπει σε χριστουγεννιάτικο ρυθμό και να αντανακλά την μαγεία των γιορτών.

Λίγο λιγότερα από 9.000 ευρώ θα είναι ενδεικτικά το κόστος ενοικίασης για οκτώ ξύλινα σπιτάκια με ξύλινη οροφή και δύο ξύλινα με πλαστική οροφή που θα τοποθετηθούν στην πόλη προσδώσουν στο χριστουγεννιάτικο ντεκόρ.

Ο δήμος θα τα λάβει από Καλαμπάκα Τρικάλων, από ετερόρρυθμη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο διοργάνωσης εμπορικών – θεματικών εκθέσεων καθώς και στην ενοικίαση – πώληση λυόμενων αιθουσών.

Ειδικά για την Ιστιαία, οι χριστουγεννιάτικες «πινελιές», αποτελούν δίχως υπερβολή επένδυση που στον ευρύτερο απολογισμό των εορταστικών ημερών, προσφέρουν στην τοπική οικονομία αφού πλήθος κατοίκων της Εύβοιας και όχι μόνο επισκέπτονται την περιοχή, όπως αυτή διαμορφώνεται τις γιορτές, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία αναλόγως.

Το 2022 η Ιστιαία βραβεύτηκε για τον καλύτερο στολισμό

Πέρυσι η Ισταία βραβεύτηκε ως ο καλύτερος, από άποψη στολισμού, δήμος.

Μάλιστα, πέρσι με μια πολύ εντυπωσιακή γιορτή, που κορυφώθηκε με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου 14 μέτρων από τα Καρπάθια Όρη, δωρεά του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και βουλευτή Dragos Zisipol, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Ιωάννης Γ. Κοντζιάς σήμανε στις 19 Δεκεμβρίου, την έναρξη της περιόδου των Χριστουγέννων.

Το έλατο, έφτασε με απόλυτη ασφάλεια από τα Καρπάθια Όρη, τοποθετήθηκε στο κέντρο της Ιστιαίας και φωταγωγήθηκε με 60.000 λαμπάκια, στολίζοντας την πόλη για τα Χριστούγεννα και στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην πολύπαθη από τις πυρκαγιές και πλημμύρες περιοχή της Αιδηψού, στη Βόρεια Εύβοια.

Ενόψει των Χριστουγέννων, η πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία, διακοσμήθηκε γιορτινά με πρωτοβουλία του Δημάρχου, και τη συμμετοχή όλων, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα σχολεία της περιοχής.

Οι δραστηριότητες αυτές ενισχύουν συμπερασματικά τη διάθεση των κατοίκων της περιοχής και παράλληλα ανάγουν την Ιστιαία σε γιορτινό προορισμό, εφάμιλλο ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών πόλεων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr