Εύβοια: Το φράγμα Σέτας-Μανικίων στην τελική ευθεία υλοποίησης
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Το φράγμα Σέτας-Μανικίων στην τελική ευθεία υλοποίησης

Eπίσπευση της διαδικασίας της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου «Ολοκλήρωση κατασκευής του φράγματος Σέττα Μανίκια Ν. Ευβοίας

Κατά τη συνάντηση της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου με τον υφυπουργό περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, μεταξύ άλλων, έθεσε και το θέμα του φράγματος Σέτας – Μανικίων Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου «Ολοκλήρωση κατασκευής του φράγματος Σέττα Μανίκια Ν. Ευβοίας και κατασκευή δικτύων ύδρευσης» συνολικού προϋπολογισμού 41 εκατομμυρίων ευρώ, με δικαιούχο τον Δήμο Αλιβερίου Κύμης και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Κατά το διάστημα που προηγήθηκε ο κ. Ζεμπίλης ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να αποστείλουν τις γνωμοδοτήσεις τους στο ΚΕΣΠΑ.

Τελικά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του βουλευτή,  ο Υφυπουργός κ. Ταγαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ζεμπίλη και τον ενημέρωσε ότι το έργο αυτό εισάγεται στο Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ) την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, για την περιβαλλοντική του αδειοδότηση.

Ο κ. Ζεμπίλης, μετά την εξέλιξη αυτή εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς η περιβαλλοντική αδειοδότηση αποτελούσε την βασική προϋπόθεση προκειμένου να τρέξει η χρηματοδότηση του έργου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr