Εύβοια: Τους «τσάκωσαν» να ψαρεύουν περίπου 3.000 αχινούς
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Τους «τσάκωσαν» να ψαρεύουν περίπου 3.000 αχινούς

Κυρώσεις σε δύο ανδρες στην Εύβοια για παράνομη αλιεία αχινών

Κυρώσεις επέβαλαν οι Αρχές σε δύο άνδρες, ερασιτέχνες ψαράδες στην Εύβοια, οι οποίοι εντοπίστηκαν να έχουν στην κατοχή τους 2.920 ζώντες αχινούς σε χρονική περίοδο κατά την οποία απαγορεύεται η αλιεία τους. Το Λιμεναρχείο κατέσχεσε την ποσότητα των αχινών και επιβλήθηκαν δοικητικές κυρώσεις στους δύο άνδρες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες της 22/11/2022 στη θαλάσσια περιοχή ‘’ΓΑΪΔΑΡΟΣ’’ (Μπουρνώντας Ανθηδώνος) Β. Ευβοϊκού κόλπου δυο (02) ερασιτέχνες αλιείς (ένας 62χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος αλλοδαπός) να έχουν αλιεύσει από κοινού δυο χιλιάδες εννιακόσια είκοσι (2.920) ζώντα άτομα αχινών σε απαγορευμένη χρονική περίοδο και  καθ’ υπέρβαση του ημερήσιου ορίου αλιείας του είδους.

Προαναφερθείσα ποσότητα κατασχέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας και επαναποντίστηκε στη θάλασσα κατά τα νόμιμα ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr