Εύβοια: Ξεκίνησαν οι εργασίες για μεγάλο έργο
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ξεκίνησαν οι εργασίες για μεγάλο έργο

Ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες, τόνισε ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης.

Με την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της περιοχής και την έκδοση λογαριασμού 98.000 ευρώ για την μετατόπιση παραλλαγή του δικτύου της ΔΕΗ για το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας Ψαχνών ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες, τόνισε σε συνέντευξη του ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης.

Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης προέβλεψε ότι οι κυρίως εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα και θα ενταθούν μετά το καλοκαίρι. Απόσπασμα από την συνέντευξη έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: Εκδόθηκε ο πρώτος λογαριασμός 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας, σύμφωνα με τον Θανάση Ζεμπίλη, με συστηματική και μεθοδική δουλειά, ξεπεράστηκαν δυσκολίες και έτσι η έναρξη των εργασιών τοποθετείται χρονικά στην περίοδο του Πάσχα.

Ζεμπίλης: Με την παράκαμψη Χαλκίδας είχαμε κάποια προβλήματα, που είχαν να κάνουν κυρίως με το κτηματολόγιο στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας και από εκεί που διέρχεται ο αγωγός της Χαραυγής. Όλα αυτά ξεπεράστηκαν όμως. Είναι πολύ σημαντικό ότι πρόσφατα με Απόφαση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, εκδόθηκε και εντολή για την πληρωμή της προκαταβολής στον εργολάβο, είναι 4,5 εκατομμύρια ευρώ, την οποία έλαβε η εταιρεία Mytilineos. Αυτό τυπικά και για όσους γνωρίζουν είναι ουσιαστικά ή έναρξη των εργασιών. Τώρα έχουμε τις πρόδρομες ενέργειες, δηλαδή προχώρησε η πληρωμή του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να γίνει μετακίνηση του δικτύου και θεωρώ ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι το Πάσχα θα έχουν ξεκινήσει οι κυρίως εργασίες και βεβαίως θα ενταθούν μετά το καλοκαίρι. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην Εύβοια και είναι ένα έργο το οποίο το παλεύω να φανταστείτε από το 2007 που ήμουν Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Δημοσιογραφος: Υπάρχουν και άλλα τμήματα υποέργων που ακολουθούν τα οποία και αυτά προχωρούν σε επίπεδο μελετών και αδειών.

Ζεμπίλης: Και παράλληλα πέραν από το κεντρικό κομμάτι που είναι Λάμψακος – Ψαχνά, να τρέξουμε και τα τμήματα της προαίρεσης, δηλαδή το τμήμα υψηλής γέφυρας Λαμψάκου, της σύνδεσης με το Βόρειο και Νότιο οδικό άξονα, όπως επίσης και της παράκαμψης των Ψαχνών, που και αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά τμήματα, έχουν κάποιες εκκρεμότητες ακόμα αδειοδοτήσεων, αλλά πιστεύω και σε αυτά να ολοκληρώσουμε ,έτσι ώστε ο εργολάβος όταν ολοκληρώσει το κεντρικό τμήμα, να μπει και σε αυτά τα τμήματα και να έχουμε μετά από περίπου 5 με 6 χρόνια ένα παντελώς νέο οδικό δίκτυο. Ένα δίκτυο το οποίο θα εξασφαλίζει την βελτίωση ποιότητας ζωής των κατοίκων, γιατί δεν θα έχουν όλα αυτά τα οχήματα να διέρχονται και να διχοτομούν το κέντρο της πόλης όπως συμβαίνει στην Χαλκίδα και στην Αρτάκη, αλλά βεβαίως θα εξασφαλίσει άνεση και οδική ασφάλεια.

Τέλος, για το εργοτάξιο της Interkat στον κόμβο των Φύλλων, ο κύριος Ζεμπίλης, δήλωσε πως πρόκειται για ένα τεχνικά άρτιο οδικό έργο το οποίο περιλαμβάνει έναν λειτουργικό ισόπεδο κυκλικό κόμβο και μια οδογέφυρα σύγχρονων προδιαγραφών.

Από τον μήνα Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο τμήμα του έργου για την αποκατάσταση της γέφυρας του Αφρατίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr