Η Εύβοια πάει…γήπεδο: Στο «Αγία Σοφία» ο Σύλλογος Καππαδόκων «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος»
Ειδησεις ευβοια

Η Εύβοια πάει…γήπεδο: Στο «Αγία Σοφία» ο Σύλλογος Καππαδόκων «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος»

Φίλοι του Πανευβοϊκού Συλλόγου Καππαδοκών "Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος"" στην ΑΕΚ

Στο μουσείο προσφυγικού Ελληνισμού στο γήπεδο της ΑΕΚ Αγιά Σοφιά στη Νέα Φιλαδέλφεια, βρέθηκαν μέλη και φίλοι του Πανευβοϊκού Συλλόγου Καππαδοκών “Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος”’ τη Κυριακή 7 Απριλίου.

Η εκδρομή ξεκίνησε με ξενάγηση στο μοναδικό κόσμο του μουσείου που άνοιξε τις πύλες του το Δεκέμβριο του 2023.
Η συγκίνηση ήταν έκδηλη από τις πρώτες στιγμές της περιήγησης, καθώς πέρασαν από μπροστά τους όλες οι σελίδες του βιβλίου της πονεμένης ιστορίας της μικρασιατικής Ρωμιοσύνης.
Οι αλησμόνητες πατρίδες ξαναζωντάνεψαν μέσα σε ένα εξαιρετικά μοντέρνο και ενημερωμένο μουσείο το οποίο οφείλει κάθε Έλληνας να επισκευθεί.
Η ημέρα συνεχίστηκε με Πολίτικη κουζίνα και χορό από την ορχήστρα του Χρήστου Τσιαμούλη στο εστιατόριο Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης.
Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από αυτή τη δράση κι έδωσαν ραντεβού σε μια από τις επόμενες εξορμήσεις του συλλόγου.
Σημαντική στιγμή το επετειακό λάβαρο για τα 100 χρόνια από την έλευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και των Καππαδοκών στην Εύβοια, το οποίο άνοιξαν μπροστά από τον ατσάλινο δικέφαλο αετό και το τρούλο της Αγιά Σοφιάς στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου.
Το γήπεδο Αγιά Σοφιά περιβάλλεται από τοίχο που θυμίζει τα Θεοδοσιανά τείχη της Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr