
Η Εύβοια ξαναζεί την αρχαία της δόξα με παράσταση σε ιστορικό θέατρο
Το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας «πρωταγωνιστεί» στον ελληνικό πολιτισμό.Στο πολιτιστικό επίκεντρο της χώρας τοποθετείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ερέτριας, μέσα από τη συμμετοχή του στο εμβληματικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού «Γνωριμία με τα Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας».
Η παρουσίαση του φετινού προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο Αθηνών, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Προέδρου του Σωματείου «Διάζωμα», Σταύρου Μπένου. Τον Δήμο Ερέτριας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Κατέβας, ο οποίος δήλωσε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της περιοχής σε μια τόσο σημαντική πολιτιστική δράση.
Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρόγραμμα κατέχει το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μόλις οκτώ αρχαία θέατρα της Ελλάδας που θα φιλοξενήσουν την παράσταση «Θραύσματα: Ευριπίδης», μια σύγχρονη σκηνική σύνθεση εμπνευσμένη από την πρόσφατη ανακάλυψη παπύρου του Ευριπίδη στην Αίγυπτο.
Η ημερομηνία της παράστασης
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας την Πέμπτη 18 Ιουλίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο και το «Διάζωμα», σηματοδοτώντας την πολιτιστική αναβίωση ενός χώρου ιστορικής σημασίας.
Ο Δήμος Ερέτριας συνεχίζει με συνέπεια να επενδύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής του κληρονομιάς, καθιστώντας το Αρχαίο Θέατρο ζωντανό σύμβολο πολιτισμού, ιστορίας και δημιουργίας.





Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr