Η γιαγιά που βίωσε τον εφιάλτη στις φωτιές και τις πλημμύρες της Εύβοιας, αποκλειστικά στο evima
Ειδησεις ευβοια

Η γιαγιά που βίωσε τον εφιάλτη στις φωτιές και τις πλημμύρες της Εύβοιας, αποκλειστικά στο evima

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα των πυρόπληκτων του 2021 και τώρα πλημμυροπαθών κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Για ιστορία που επαναλαμβάνεται έκανε λόγο η γιαγιά Παναγιώτα– η φωτογραφία της οποίας έγινε σύμβολο στις καταστροφικές πυρκαγιές της Εύβοιας το 2021- που τώρα είδε το σπίτι της να έχει υποστεί ζημιές στις πλημμύρες που έπληξαν το νησί.

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται δυστυχώς, το χωριό υπέστη ξανά μια τεράστια καταστροφή, έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Εγώ βρήκα το σπίτί μου γεμάτο με λάσπες. Μας ξύπνησαν ξανά μνήμες το 2021 που προσπαθούσαμε να σώσουμε ότι μπορούμε από τις φονικές πυρκαγιές».

Aυτό δήλωσε μιλώντας στο evima.gr.

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα των πυρόπληκτων του 2021 και τώρα πλημμυροπαθών κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο χωριό Γούβες που θάφτηκε κυριολεκτικά στις λάσπες.

Είναι το ίδιο χωριό, από όπου τραβήχτηκε η ιστορική φωτογραφία με την συγκλονιστική «κραυγή» της κυρίας Παναγιώτας στις φωτιές του 2021, που επελέγη πρόσφατα από τον Giardan για το άλμπουμ των 50 χρόνων της Ευρώπης.

Η φωτογραφία που τράβηξε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, που αποτυπώνει την κραυγή της ηλικιωμένης, της κυρίας Παναγιώτας που έβλεπε τη φωτιά να σαρώνει την Εύβοια, επέλεξε ο Guardian σε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τα γεγονότα που καθόρισαν την Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια.

Η εικόνα τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 2021, στις Γούβες στην καταστροφική φωτιά της Εύβοιας και αποτυπώνει τον πόνο που έζησαν οι κάτοικοι που είδαν τα σπίτια τους να καίγονται, μέσα σε ένα απόκοσμο σκηνικό.

«Δεκάδες τεράστιες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 και καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια εν μέσω ενός ιστορικού καύσωνα που κορυφώθηκε στις αρχές Αυγούστου, όταν στον Λαγκαδά, κοντά στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν 47,1 βαθμοί Κελσίου», αναφέρει ο Guardian.

«Είκοσι πέντε χώρες έστειλαν πυροσβέστες και μέσα, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών, και πολυάριθμοι διεθνείς οργανισμοί αναφέρθηκαν στις πυρκαγιές, για άλλη μια φορά, ως δείγμα των ακραίων καιρικών συνθηκών που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη», πρόσθεσε.

Η φωτογραφία που τράβηξε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης έγινε εξώφυλλο σε μεγαλύτερα ΜΜΕ παγκοσμίως, όπως στο περιοδικό Time.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr