Κώστας Μαρκόπουλος: Ντρέπεται και η ντροπή με το «Παρατηρητήριο του Ασωπού» του κ. Σπανού
Ειδησεις ευβοια

Κώστας Μαρκόπουλος: Ντρέπεται και η ντροπή με το «Παρατηρητήριο του Ασωπού» του κ. Σπανού

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μαρκόπουλος σχολιάζει το θέμα του Παρατηρητηρίου Υγείας του Περιβάλλοντος Ασωπού.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μαρκόπουλος σχολιάζει το θέμα του Παρατηρητηρίου Υγείας του Περιβάλλοντος Ασωπού.

Η ανακοίνωση του Κώστα Μαρκόπουλου

Πέντε μόλις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2023, ο κ. Φάνης Σπανός ξαφνικά θυμήθηκε το «Παρατηρητήριο Υγείας του Περιβάλλοντος Ασωπού».
Μετά από 10 χρόνια απραξίας Μπακογιάννη-Σπανού, 8 χρόνια μετά την «φιέστα» του Ασωπού και τις ψεύτικες εξαγγελίες Μπακογιάννη για έργα 300 εκατομμυρίων €, που ποτέ δεν έγιναν, μετά από 5 χρόνια παρουσίας Φάνη Σπανού όπου το έργο ήταν μηδενικό, επανήλθε στο γνωστό χιλιοειπωμένο σχέδιο του Παρατηρητηρίου, το οποίο είναι προϋπόθεση για το σχέδιο ολοκληρωμένης επένδυσης Ασωπού.
Πρόκειται για σαφή υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών του Δήμου Τανάγρας και γιατί όχι όλης της χώρας. Πρόκειται για επιχείρηση συσκότισης της αλήθειας, η οποία είναι τραγική. Οι άνθρωποι αυτοί που διοικούν την Περιφέρεια είναι απλά ανίκανοι ή αδιάφοροι. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Η αλήθεια είναι η εξής: 1. Την μελέτη της ΟΧΕ Ασωπού έκαναν με δικά τους κεφάλαια ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων 2. Η χρηματοδότηση της ΟΧΕ οφείλει να είναι από το κράτος, το οποίο έχει δώσει 5 εκατομμύρια € έναντι προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων €, με απόλυτη σιγή του ιδίου του κ. Σπανού. 3. Το Παρατηρητήριο ΔΕΝ αποτελεί προϋπόθεση της ΟΧΕ. Το Παρατηρητήριο είναι απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής εδώ και 10 χρόνια. Απλά ο κ. Σπανός και αυτό το αγνόησε παραδειγματικά. 4. Η ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ έχουμε 2023 αποδεικνύει ότι η ανικανότητα και η έλλειψη σχεδίου έχει αφήσει ανεκμετάλλευτα χρήματα και τώρα τρέχουν να μην χαθούν.
Τον καλούμε να δώσει στη δημοσιότητα την μελέτη ίδρυσης και λειτουργίας του Παρατηρητηρίου…άν υπάρχει βέβαια.
Αυτά για την αποκάλυψη της αλήθειας έναντι της συσκότισης και της ανεπάρκειας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr