Μαυρίκος στο evima.gr: «Στο πικ η πληρότητα στη Σκύρο – Αναμένουμε αρκετό κόσμο στο νησί»
Ειδησεις ευβοια

Μαυρίκος στο evima.gr: «Στο πικ η πληρότητα στη Σκύρο – Αναμένουμε αρκετό κόσμο στο νησί»

Δυνατό αναμένεται να είναι το τριήμερο της αποκριάς όπως δήλωσε στο evima ο δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος.

Δυνατό αναμένεται να είναι το τριήμερο της αποκριάς όπως δήλωσε στο evima ο δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος.

«Η πληρότητα στα δωμάτια είναι στο πικ και αναμένουμε αρκετό κόσμο στο νησί. Στόχος μας είναι οι επισκέπτες να περάσουν ένα υπέροχο και ασφαλή τριήμερο. Αξίζει είδε να σημειώσω ότι οι σκυριανοί Αποκριά δεν επηρεάζεται από τυχόν μέτρα καθώς δεν διοργανώνεται από κάποιον φορέα. Είμαστε καθόλα έτοιμη να υποδεχτούμε τους επισκέπτες του τριημέρου και να σημειώσω ότι θα πρέπει να τηρηθούν από όλους μας τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού».

Βασικό χαρακτηριστικό της σκυριανής Αποκριάς αποτελεί το έθιμο του Γέρου και της Κορέλας, που έχει διονυσιακή προέλευση και συνδέεται με τις αρχαίες γιορτές της γονιμότητας και την υποδοχή της άνοιξης. Κάθε χρόνο, το έθιμο ξεκινά με την έναρξη του Τριωδίου και επαναλαμβάνεται κάθε Σαββατοκύριακο, για περίπου ένα μήνα, με αποκορύφωμα το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, όταν τα σοκάκια της πόλης της Σκύρου αντηχούν από τους ήχους των κουδουνιών, ενώ στο Κάστρο του νησιού πραγματοποιείται ο περίφημος «Χορός των Γέρων».

Την Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιείται το έθιμο της «Τράτας» που παραπέμπει απευθείας σε αριστοφανικό έθιμο της ναυτικής ζωής με έμμετρη απαγγελία σατιρικών στίχων για την επικαιρότητα και κορυφώνεται με τον μυσταγωγικό χορό όλων των κατοίκων του νησιού, με παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες στην κεντρική πλατεία.

Τονίζεται ότι η πρόσβαση στη Σκύρο πραγματοποιείται είτε αεροπορικώς, είτε ακτοπλοϊκώς με συνεχή καθημερινά δρομολόγια του πλοίου «Αχιλλέας» της Σκυριανής Ναυτικής Εταιρείας από την Κύμη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr