Πλεύρης στο evima.gr: Είμαστε σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ για τη Δάφνη – Έρχονται ανακοινώσεις
Ειδησεις ευβοια

Πλεύρης στο evima.gr: Είμαστε σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ για τη Δάφνη – Έρχονται ανακοινώσεις

Το evima.gr, επικοινώνησε με τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη για το ζήτημα έλλειψης ασθενοφόρου που προβληματίζει όλη την Βόρεια Εύβοια

Nεότερες εξελίξεις γύρω από ενδεχόμενες ενέργειες για το ζήτημα της έλλειψης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στη Δάφνη της Βόρειας Εύβοιας, αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Το evima.gr, επικοινώνησε με τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη  για το ζήτημα και ο υπουργός τόνισε, ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επικοινωνία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για το σταθμό στη Δάφνη και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν νεότερα για το θέμα.

Πολίτες σε απόγνωση

“Στα κάγκελα” είναι πλέον οι πολίτες για το θέμα της έλλειψης ασθενοφόρου στη Βόρεια Εύβοια δεδομένης της βλάβης που ακινητοποίησε το ένα και μοναδικό όχημα που εξυπηρετούσε την περιοχή.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι χαρακτηριστικά στο evima.gr, φοβούνται να αρρωστήσουν και τρέμουν στην σκέψη του να συμβεί οτιδήποτε απρόοπτο.

Ενδεικτικό παράδειγμα εξάλλου αποτελεί το τραγικό θανατηφόρο τροχαίο στην διαδρομή Ιστιαία- Χαλκίδα με τον τραυματία να χάνει την ζωή του κυριολεκτικά 10 λεπτά πριν φτάσει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Σημειώνεται πως το ασθενοφόρο χρειάζεται συνολικά 6 ώρες (τρεις για να πάει και τρεις για να γυρίσει) στην συγκεκριμένη περιοχή, γεγονός που από μόνο αποτελεί περίτρανη ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης, καθώς οι προαναφερθέντες χρόνοι είναι φυσικά κάτι παραπάνω από απαγορευτικοί.

Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν απολύτως απογητευμένοι και ζητούν να δοθεί λύση άμεσα.

Όπως τονίζουν εξάλλου, το ασθενοφόρο αυτό ήταν έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ παλιό και τα αιτήματα για αντικατάσταση και δημιουργία ενός σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη, την οποία και επεσήμαναν κατά καιρούς στο κράτος, είτε μέσω κινητοποιήσεων είτε μέσω βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που θίγουν στη Βουλή κατά καιρούς το δίκαιο αυτό αίτημα.

Τι λέει η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

Για το ζήτημα της έλλειψης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Εύβοια απαντά η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας τονίζοντας πως στην πρότασή της για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 (ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας), περιλαμβάνεται η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου με ακόμη ένα ασθενοφόρο όχημα το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών της περιοχής.

Όπως εξηγεί, το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου είναι εξοπλισμένο με δύο ασθενοφόρα.

To ένα από τα δύο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια διακομιδής από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Κατόπιν τούτου, το ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε συνεργείο αυτοκινήτων για έλεγχο. Σύμφωνα με έγγραφο του συνεργείου αυτοκινήτων , το οποίο διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία μας, το ασθενοφόρο δε μπορεί να επισκευαστεί και είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση. Επομένως, οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας καλύπτονται από ένα ασθενοφόρο το οποίο επιχειρησιακά είναι σε λειτουργία.

Παράλληλα η 5η Υγειονομική Περιφέρεια έχει προβεί στις κάτωθι ενέργειες:

1. Έχει αιτηθεί από το ΕΚΑΒ τη δυνατότητα διάθεσης ενός ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.
2. Το εν λόγω Κέντρο Υγείας θα εξοπλιστεί άμεσα από ακόμα ένα (1) υπερσύγχρονο ασθενοφόρο όχημα PEUGEOT BOXER L1H2 κατόπιν δωρεάς (από τον Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC) . Οι διαδικασίες δωρεάς, αδείας κυκλοφορίας του οχήματος κλπ βρίσκονται σε εξέλιξη και εκκρεμεί η ολοκλήρωσή τους για την παράδοση του οχήματος στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.
3. Επισημαίνεται ότι στην πρόταση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 (ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας), περιλαμβάνεται η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου με ακόμη ένα 1 ασθενοφόρο όχημα το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών της περιοχής.

“Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι διακομιδές (καθώς και τα προγράμματα βάρδιας των Ασθενοφόρων ) από και προς το Κέντρο Υγείας γίνονται με ευθύνη του ΕΚΑΒ συνεπικουρούμενο από το Κέντρο Υγείας” συνοψίζει στην ανακοίνωση η οποία και υπογράφεται από τον Σερετη Φώτη, Διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr