Πότε θα είναι έτοιμος ο καινούργιος δρόμος στη Νότια Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Πότε θα είναι έτοιμος ο καινούργιος δρόμος στη Νότια Εύβοια

Ένα... «στοιχειωμένο» έργο παίρνει σάρκα και οστά μετά από χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επέβλεψε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, τις εργασίες κατασκευής του νότιου οδικού άξονα της Εύβοιας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δημήτρη Βουρδάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Αναστάσιο Βελισσαρίου.

Σε ποσοστό 50% έχει υλοποιηθεί το έργο 

Παρουσία του Βουλευτή ΝΔ Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη, του Δημάρχου Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλου, αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών, διαπιστώθηκε ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου: «Ολοκλήρωση κατασκευής Οδού Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα (Χ.Θ.9+150 ΕΩΣ Χ.Θ. 16+499,33)», αρχικού προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ και συμβατικής δαπάνης ύψους 8.438.177,70 ευρώ, έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 50%.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Στύρων για την προτεραιοποίηση έργων και αναγκών, όπως είναι η εξεύρεση χρηματοδοτήσεων για το εναπομένον τμήμα του νότιου οδικού άξονα, για την αναβάθμιση του λιμένα Καρύστου, τη μεταφορά του επιβατικού λιμένα Στύρων, τη δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου Μαρμαρίου, την εκτέλεση εργασιών (κερκίδες κλπ.) στα δημοτικά γήπεδα Καρύστου, Μαρμαρίου, Στύρων, αλλά και για την υλοποίηση νέου οδικού έργου στο τμήμα Κάρυστος – Πλατανιστός.

Εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καρύστου 

Ανακοινώθηκε επίσης, η επικείμενη έναρξη εκτεταμένων εργασιών συντήρησης επί του οδικού δικτύου του Δήμου Καρύστου, με αρχικό προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ, η απορρόφηση 160.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και η υλοποίηση -την επόμενη περίοδο- πρόσθετων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων αρχικού προϋπολογισμού 620.000 ευρώ. Εξασφαλίστηκε, επίσης, χρηματοδότηση 4.000.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών της ανατολικής και της νότιας Εύβοιας.

Σπανός: Ξεμπλοκάραμε ένα έργο σταματημένο από το 2005

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεμπλοκάραμε ένα έργο σταματημένο από το 2005 και βρεθήκαμε σήμερα ξανά εδώ για να επιβλέψουμε την πορεία κατασκευής του νότιου τμήματος του έργου (Στύρα – Πόρτο Λάφια). Διαπιστώσαμε με χαρά ότι το οδικό έργο έχει ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 50% και προορίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024!

Κελαϊδίτης: Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην ολοκλήρωση ενός στοιχειωμένου έργου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Η συλλογική μας προσπάθεια να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον τόπο μας από άκρη σε άκρη, περνάει υποχρεωτικά μέσα και από τις μεγάλες παρεμβάσεις στους κεντρικούς οδικούς μας άξονες. Παρά τα αμέτρητα εμπόδια, είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην ολοκλήρωση ενός στοιχειωμένου έργου, του σπουδαιότερου για την Καρυστία, μέχρι το επόμενο, της κατασκευής του νέου σύγχρονου άξονα Στύρα – Πόρτο Λάφια. Το έργο υλοποιείται με εξαιρετικούς ρυθμούς, και ο χρονικός ορίζοντας παράδοσης του στους συμπολίτες μας μέχρι το τέλος του έτους, είναι ρεαλιστικός».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr