Ψυχρή Λίμνη: Πόσο επηρεάζει την Εύβοια  – Πώς θα κινηθεί ο καιρός
Ειδησεις ευβοια

Ψυχρή Λίμνη: Πόσο επηρεάζει την Εύβοια – Πώς θα κινηθεί ο καιρός

Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» είναι εδώ και η Εύβοια, ως συνήθως, επηρεάζεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όταν μιλάμε για ακραία καιρικά φαινόμενα, η Εύβοια συνήθως έχει την τιμητική της. Φωτιές, καταστροφές, πλημμύρες, είναι δυστυχώς από τα συνηθισμένα  πλέον φαινόμενα στο νομό, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες. Αυτή τη φορά, ωστόσο, το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης», δεν φαίνεται να επηρεάζει τόσο την Εύβοια. Τα… απόνερα από αυτό ίσως φέρουν κάποιες ψιχάλες σποραδικά σε κάποια σημεία του νησιού, όμως, γενικότερα και τα επόμενα 24ωρα ο καιρός αναμένεται αίθριος.

Τι είναι η «Ψυχρή Λίμνη»

Η «Ψυχρή Λίμνη» είναι μια εκτεταμένη περιοχή χαμηλών πιέσεων με χαμηλές θερμοκρασίες. Αν δεν αλλάξει σημαντικά η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, μπορεί να μείνει στάσιμη σε μια περιοχή για αρκετές ημέρες. Αυτό έχει ως συνέπεια την απόκλιση της θερμοκρασίας από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας.

Η Ψυχρή Λίμνη είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό, δηλαδή μία κακοκαιρία που βρίσκεται πάνω από τον ελλαδικό χώρο, που στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της πολύ αργά, και συνοδεύεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, η θερμοκρασία μπορεί να φτάνει τους -20 βαθμούς. Η θερμοκρασιακή διαφορά από τα ανώτερα στρώματα στα κατώτερα, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα και επομένως έχουμε αυτές τις ακραίες καταιγίδες και τις δυνατές χαλαζοπτώσεις που μας απασχολούν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr