Σεισμός στην Εύβοια: Τι αποφάσισε η ΚΤΥΠ για το νηπιαγωγείο – Πότε ξεκινούν τα μαθήματα
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στην Εύβοια: Τι αποφάσισε η ΚΤΥΠ για το νηπιαγωγείο – Πότε ξεκινούν τα μαθήματα

Το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων ήλεγξε κτιριακές υποδομές στα Ζάρκα μετά τους ισχυρούς σεισμούς στην Εύβοια

Το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων από την ΚΤΥΠ ( πρώην ΟΣΚ) ολοκλήρωσε τον έλεγχο για την κατάσταση του κτιρίου του νηπιαγωγείου στο χωριό Ζάρακες το οποίο και παρουσίασε ζημιές στο περιθώριο των ισχυρών σεισμών που έπληξαν τις τελευταίες ώρες το νησί, εγκρίνοντας το ως προς την συνέχιση της λειτουργίας του, γνωμοδοτώντας έτσι για την καταλληλότητα του.

Παρών βρισκόταν και ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης ο οποίος συνομίλησε εκτός από την δασκάλα και με τον πρόεδρο κοινότητας των Ζαράκων, Χρήστος Τραννό προχωρώντας σε μια αυτοψία τόσο στο σχολείο όσο και στα άλλα κτίρια του χωριού.

Έλεγχος, έκτος από τα Ζάρκα, έγινε και στα Μεσοχώρια, το διπλανό χωριό όπου και ευτυχώς δεν καταγράφησαν ζημιές.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ειδικά για την περιοχή των Ζάρκων, οι περισσότερες ζημιές που καταγράφονται αφορούν παλιά κτίρια ενώ ρωγμές που παρατηρήθηκαν εντός καταστημάτων είναι ευτυχώς επιφανειακές.

Αρμόδιοι φορείς, αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας και Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία στο περιθώριο των ισχυρών σεισμών που έπληξαν την περιοχή.

Τονίζεται πως το σχολείο, εφόσον εγκρίθηκε να λειτουργήσει από την αρμόδια επιτροπή, και με δεδομένο ότι δεν θα σημειωθεί κάποιος μεγάλος σεισμός εντός του σαββατοκύριακου, θα ανοίξει την Δευτέρα με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται κανονικά για τους μαθητές.

Υπενθυμίζεται πως χθες, για ζημιές στο κτίριου του Νηπιαγωγείου στο χωριό Ζάρακες, μετά τους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν στην Εύβοια, έκανε λόγο σε δηλώσεις της η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ζαράκων, Σαραντάρη Ευδοκία.

Όπως εξήγησε, μετά από τους δύο δυνατούς σεισμούς, βάθυνε κάποιο ρήγμα που προυπήρχε στο κτίριο ενώ νέα ρήγματα που δεν υπήρχαν, εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί.

Η κα Σαραντάρη, έδειξε αναλυτικότερα τα ρήγματα στους τοίχους και τόνισε πως είναι ανήσυχη για την ασφάλεια των παιδιών με βάση τα δεδομένα.

Στο νηπιαγωγείο Ζαράκων φοιτούν 12 παιδιά.

“Πρωτεύει η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών” επεσήμανε.

“Αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε” συνέχισε εξηγώντας πως αναμένεται κλιμάκιο εμπειρογνωμώνων για να καταστεί σαφές το εάν είναι ασφαλές να επιστρέψουν οι μαθητές.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι αν δεν μπορούν να γυρίσουν θα βρεθεί άλλος χώρος.

Μάλιστα, ανέφερε ότι το κτήριο του νηπιαγωγείου είναι πιο πρόσφατα χτισμένο από το δημοτικό, κι όμως στο δημοτικό δεν εντοπίστηκαν ρωγμές.

Το κτήριο παρουσιάζει ρωγμές σε τοίχους και πατώματα, ενώ σε κάποια σημεία έχουν πέσει σοβάδες.

Η κοινότητα Ζαράκων επλήγη από τους πρόσφατους σεισμούς στην νότια Εύβοια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr