Στους ΧΥΤΑ Ιστιαίας και Άμφισσας τα απορρίμματα από Ερέτρια, Κύμη – Αλιβέρι και Κάρυστο
Ειδησεις ευβοια

Στους ΧΥΤΑ Ιστιαίας και Άμφισσας τα απορρίμματα από Ερέτρια, Κύμη – Αλιβέρι και Κάρυστο

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε άμεσα προς όλους τους ενδιαφερόμενους Δήμους στην Εύβοια, προκειμένου να δρομολογήσουν έγκαιρα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται

Στους ΧΥΤΑ Ιστιαίας και Άμφισσας θα μεταφέρονται τελικά τα απορρίμματά από τους Δήμους Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου όπως αποφασίστηκε στην η Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, για την επίλυση του μείζονος σημασίας ζητήματος της ασφαλούς διάθεσης των απορριμμάτων των Δήμων Κεντρικής & Νότιας Εύβοιας, η Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, με την υπ’ αρ. 10/29.7.2022 απόφασή της (ΑΔΑ : 98ΦΠ4653Σ5-0ΚΦ) κατέληξε στα εξής :

1. Η Γενική Συνέλευση συναινεί στο αίτημα που υπέβαλαν οι Δήμοι Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων προς το ΥΠΕΝ για τη μεταφορά των απορριμμάτων τους στο ΧΥΤΑ Τρικάλων, αρμοδιότητας Π.Α.ΔΥ.Θ (Φορέα Τρικάλων – Καρδίτσας), παρότι ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες και θα εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση. Επικουρικά και με δεδομένο ότι ο ΧΥΤΑ Χαλκίδας, αρχές Σεπτεμβρίου θα κλείσει, αν δεν έχει εκδοθεί η εν λόγω Υπουργική Απόφαση, οι παραπάνω Δήμοι θα μεταφέρουν τα απορρίμματά τους ισομερώς στους ΧΥΤΑ Ιστιαίας και Άμφισσας.

2. Οι άλλοι 3 Δήμοι (Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου) που δεν έχουν υποβάλει ανάλογο αίτημα προς το ΥΠΕΝ για τη μεταφορά των απορριμμάτων τους σε ΧΥΤΑ χωρικής αρμοδιότητας άλλου φορέα, θα μεταφέρουν τα απορρίμματά τους ισομερώς στους ΧΥΤΑ Ιστιαίας και Άμφισσας.

Επίσης, εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ του ΦοΔΣΑ να συναινέσει σε οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση για μεταφορά των απορριμμάτων των τριών αυτών Δήμων σε ΧΥΤΑ χωρικής αρμοδιότητας άλλου Φορέα, τηρώντας τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες.

Η παραπάνω απόφαση γνωστοποιήθηκε άμεσα προς όλους τους ενδιαφερόμενους Δήμους, προκειμένου να δρομολογήσουν έγκαιρα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ομαλή μετάβαση στην περίοδο μετά την παύση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Χαλκίδας, η οποία προσδιορίστηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr