Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στην Εύβοια – Κατέστρεψαν ολοσχερώς κτήριο
Ειδησεις ευβοια

Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στην Εύβοια – Κατέστρεψαν ολοσχερώς κτήριο

Η Δημοτική αρχή έχει ενημερωθεί αλλά οι βανδαλισμοί εξακολουθούν να αποτελούν συχνό φαινόμενο.
Αναβρασμός επικρατεί μετά τους σχεδόν καθημερινούς βανδαλισμούς αγνώστων στο Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης «Δήμητρα» στην Αρτάκη.
Μετά την ανάπλαση που προχώρησε ο Δήμος Χαλκιδέων, άγνωστοι εισβάλουν καθημερινά στον χώρο και προκαλούν ζημιές. Μάλιστα, οι βανδαλισμοί στο Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης «Δήμητρα» ξεκίνησαν από τον Φεβρουάριο. Οι δράστες σπάνε τζαμαρίες νιπτήρες και air conditions που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το μισό κτίριο να είναι ακατάλληλο καθώς έχει καταστραφεί ολοσχερώς κάνοντας τη κατάσταση επικίνδυνη.

Η ανακοίνωση της υπεύθυνης του Κέντρου, Ελένης Πινακούλα

«Από την στιγμή που  στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο  του Κέντρου,  ο Δήμος Χαλκιδέων  έκανε   ανάπλαση,   έβγαλε την περίφραξη  και το έκανε πάρκο με γκαζόν διαδρόμους, κοινόχρηστους χώρους κλπ. με αποτέλεσμα να μπαίνουν μέσα άγνωστοι και να προκαλούν ζημιές  καθημερινά, εξέθεσε  τις  Υπηρεσίες σε κίνδυνο.

Από τις 12-2-2024 ξεκίνησαν βανδαλισμοί  και  ολικές καταστροφές εσωτερικά στο  κτίριο  του  ΚΕΓΕ του  ΕΛΓΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ  από ομάδα αγνώστων οι οποίοι με ξύλα και πέτρες  μπήκαν στο κτίριο  έσπασαν τζαμαρίες, νιπτήρες, εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών και από τότε καθημερινά γίνονται παραβιάσεις.

Το μισό κτίριο είναι επικίνδυνο και ακατάλληλο, καταστραμμένο ολοσχερώς. Ενημερώνεται καθημερινά  η   Άμεση Δράση  κάνουν περιπολίες,  η κατάσταση όμως έχει ξεφύγει   επικίνδυνα.

Η Περιφέρεια και ο Δήμος ενώ έχουν ενημερωθεί δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έκαναν τίποτα. Το  κτίριο, η Υπηρεσία και ο εξοπλισμός  είναι εκτεθειμένος  στην καταστροφή.

Εντός  του κτιρίου είμαστε   Υπηρεσίες   με αρμοδιότητα σε όλη την Εύβοια, εργαζόμαστε  καθημερινά για Αγροτικά θέματα.

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στο Κέντρο Δήμητρα Νέας Αρτάκης  υλοποιεί ήδη Πρόγραμμα Κατάρτισης  Φυτική Παραγωγή με 25 καταρτιζόμενους «Εγκατάσταση Νέους Γεωργούς» ΠΑΑ 2014-2020  στην αίθουσα του Κέντρου.

Δεν ξέρουμε τι θα βρούμε την επόμενη μέρα και σε ποιους κινδύνους θα εκτεθούμε».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr