ΣΥΡΙΖΑ: Χορός εκατομμυρίων για δεκάδες αόριστα έργα στην Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

ΣΥΡΙΖΑ: Χορός εκατομμυρίων για δεκάδες αόριστα έργα στην Εύβοια

Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες Μπένου-Μητσοτάκη από την νομαρχιακή επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», έγραψε κάποτε ο Ν. Γκάτσος και μόνος αυτός ο στίχος θα μπορούσε να περιγράψει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το μέλλον της Βόρειας Εύβοιας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

 

 

«Χορός εκατομμυρίων για δεκάδες αόριστα έργα, μεγαλόπνοα σχέδια επί χάρτου αυτόκλητων σωτήρων της κατακαμένης Β. Εύβοιας εξαγγέλθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα κατά την σύσκεψη στο Μαξίμου πριν λίγες μέρες. Υπό τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Σταύρο Μπένο παρουσία Υπουργών της Κυβέρνησης, του Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας και των Δημάρχων των 2 Δήμων της Β. Εύβοιας οι εξαγγελίες σηματοδοτούν ως φαίνεται και  επίσημα την έναρξη της  προεκλογικής περιόδου για τη ΝΔ και των ομογάλακτων της αυτοδιοικητικών.

 

Μόνο που το αφήγημα τους εδώ όχι μόνο δεν πείθει αλλά εξοργίζει την κοινωνία, γιατί εμείς στην Εύβοια γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι εστί επιτελικό κράτος Μητσοτάκη και επιπλέον θυμόμαστε. Θυμόμαστε: τι ΔΕΝ έκαναν για την πρόληψη πριν την θερινή περίοδο, τι ΔΕΝ έκαναν όταν η φωτιά κατέκαιγε 10 ημέρες ανενόχλητη όλο το Βόρειο μέρος του Νησιού μας και φυσικά θυμόμαστε την «Εντολή μη κατάσβεσης». Και γνωρίζουμε:  τον εμπαιγμό και την εγκατάλειψη που βιώσαν και βιώνουν οι πληγέντες του Νομού μας από την έλλειψη αποζημιώσεων- οικονομικών ενισχύσεων, από την έλλειψη αντιπλημμυρικών-  αντιδιαβρωτικών έργων, από την έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού για τη επόμενη μέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η Νομαρχιακή Επιτροπή, οι Βουλευτές μας, οι τοπικές οργανώσεις και η Περιφερειακή Παράταξη από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων  παρακολουθούμε στενά τα τεκταινόμενα στην Β. Εύβοια.

 

Παρεμβαίνουμε σε κοινοβουλευτικό και τοπικό επίπεδο και συνεχίζουμε να διεκδικούμε το μέλλον που αξίζει στην ανέκαθεν παραγκωνισμένη Β. Εύβοια. Μέλλον για τους κατοίκους της και το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας, μέλλον σχεδιασμένο από τις συλλογικές αποφάσεις των κατοίκων και των εκλεγμένων εκπροσώπων της και όχι σε σαλόνια ιδιωτών και σωματείων. Συνεχίζουμε να απαιτούμε:

Πλήρεις αποζημιώσεις σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και εργαζόμενους που επλήγησαν και θα συνεχίζουν να πλήττονται από την πανωλεθρία που υπέστησαν.

Έργα θωράκισης της περιοχής.

Οδικό δίκτυο ασφαλές και συμπεριληπτικό.

Αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας.

Δίκαιο και αειφόρο σχεδιασμό», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

«ΥΓ. Μαθαίνουμε ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στην Β. Εύβοια συντόμως. Τον συμβουλεύουμε να μην ταμπουρωθεί σε κάποιο ξενοδοχείο, συνοδεία ΜΑΤ παρά να κυκλοφορήσει ώστε να δει με τα ίδια του τα μάτια πως είναι η Β. Εύβοια 1, 5 χρόνο μετά. Τον προκαλούμε να δει τα περίφημα έργα «φωτοδότες» του κ. Μπένου, να ακούσει τους κατοίκους της και να μάθει ο ίδιος πως επιβιώνουν…» καταλήγει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr