Ξεκίνησε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Ηχηρή η παρουσία την αγροτών στην Αθήνα
Ειδησεις ευβοια

Ξεκίνησε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Ηχηρή η παρουσία την αγροτών στην Αθήνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα, στο οποίο συμμετέχουν αγρότες και από την Εύβοια

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, στο οποίο έδωσαν πρώτοι το παρών αγρότες με τα τρακτέρ τους από την Εύβοια, σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Αγρότες κάθε ηλικίας δίνουν το «παρών» και ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο. «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Πλέον δεν έχει κανένα ενδιαφέρον η αγροτική δουλειά. Πάμε προς το χειρότερο, όχι προς το καλύτερο», τονίζει μιλώντας στο MEGA ένας από τους αγρότες.

Πάνω από 130 τρακτέρ υπολογίζει η Αστυνομία ότι θα φτάσουν στη Βουλή, ενώ πολλά έχουν ήδη παρκάρει στο πεζοδρόμιο  από την πλευρά του κοινοβουλίου.

Από τα πρώτα τρακτέρ που έφτασαν στο Σύνταγμα είναι αυτά των αγροτών από την Εύβοια.

Αφού φορτώθηκαν σε φορτηγά, πήγαν στο Κάστρο της Βοιωτίας και στη συνέχεια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Μεταξύ άλλων, παρόντες με τα τρακτέρ τους είναι οι αγρότες από τη Θεσσαλία, την Αταλάντη, αλλά και την Κρήτη.

Τα αιτήματα των αγροτών

– Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

– Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η νέα ΚΑΠ.

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

– Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.

– Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουν εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες τους.

– Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται είναι οι εξής:

-Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και στην οδό Πανεπιστήμιου.

-Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας έχει διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr