Το παράδειγμα του Ερμή Σχηματαρίου και το παράπονο της Χαλκίδας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το παράδειγμα του Ερμή Σχηματαρίου και το παράπονο της Χαλκίδας

Εντυπωσιακή πορεία πραγματοποιεί στην Elite League ο Ερμής Σχηματαρίου, την ώρα που η Χαλκίδα και συνολικά η Εύβοια είναι χωρίς ομάδα στις εθνικές κατηγορίες.

Το γειτονικό Σχηματάρι είναι μία πόλη περίπου 4.000 κατοίκων. Στον τομέα του αθλητισμού τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα, με τον τοπικό Ερμή να πρωταγωνιστεί στο μπάσκετ και να έχει φτάσει στην Elite League, γνωστή σε όλους ως Α2, τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος. Αυτό συνέβη γιατί υπήρξε όραμα, πλάνο και δόθηκαν τα «κλειδιά» της ομάδας σε έναν θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, τον Νίκο Οικονόμου.

Με τη δική του καθοδήγηση ο Ερμής Σχηματαρίου έχει καταφέρει να είναι ανταγωνιστικός στην κατηγορία και να κοιτάζει στα μάτια ιστορικούς συλλόγους, όπως έγινε στην πρόσφατη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Εκεί η ομάδα της Βοιωτίας με την εξαιρετική εμφάνιση του Δημήτρη Γερομιχαλού και την καθοδήγηση του Νίκου Οικονόμου από τον πάγκο, κατάφερε να κοντράρει στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με την ήττα να χαρακτηρίζεται ανώδυνη καθώς ήρθε απέναντι σε έναν αντίπαλο με διαφορετικό στόχο και μετά από έξι συνεχόμενες και πολύτιμες νίκες.

Το παράδειγμα του Ερμή Σχηματαρίου, λοιπόν, είναι και αυτό που «γεννά» ένα μεγάλο παράπονο στη Χαλκίδα και στην Εύβοια γενικότερα, αναφορικά με τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Η Χαλκίδα των σχεδόν 65.000 κατοίκων, η πρωτεύουσα της Εύβοιας, με δεκάδες συλλόγους δεν έχει καταφέρει να εκπροσωπηθεί στην κορυφαία κατηγορία. Με εξαίρεση την Κύμη για ένα μικρό χρονικό διάστημα που δεν ξεπέρασε τον ορίζοντα τριετίας, η Εύβοια αντί να κάνει βήματα προς τα εμπρός, έκανε βήματα προς τα πίσω στο άθλημα.

Αυτό είναι και το «παράπονο» των κατοίκων που αγαπούν το μπάσκετ και τα σπορ, καθώς θεωρούν αδιανόητο το πώς η Χαλκίδα δεν μπορεί να ακολουθήσει ένα μοντέλο αποδεδειγμένα επιτυχημένο, όπως έγινε με τον Νίκο Οικονόμου στον Ερμή Σχηματαρίου, να δώσει τα «κλειδιά» μιας ομάδας σε έναν άνθρωπο με εμπειρία, γνώσεις και προσωπικότητα έτσι ώστε να καταφέρει να φτάσει εκεί όπου πραγματικά αξίζει στην περιοχή και τους φιλάθλους της. Ευχή όλων είναι σύντομα να βρεθούν οι άνθρωποι εκείνοι που θα έχουν τη διάθεση, το όραμα και την υπομονή να πετύχουν και να ακολουθήσουν τα βήματα του γειτονικού Ερμή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr