Καιρός

25η Μαρτίου: Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις

Ευνοούνται από τον καιρό οι εκδρομείς του τριημέρου της 25ης Μαρτίου
25η Μαρτίου: Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις

Όσο κράτησε, κράτησε η καλοκαιρία, αφού από σήμερα και σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως, ο καιρός θα ευνοήσει τους εκδρομείς του τριημέρου της 25ης Μαρτίου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ κ. Θοδωρής Κολυδάς, από την 25η Μαρτίου και μετά επανέρχεται ο υδράργυρος σε κανονικές τιμές. «Κατά 10 με 12 °C κάτω από τη μέση κλιματική στην στάθμη των 850 hPa θα κυμανθεί η θερμοκρασία μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος. Από την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και μετά επανέρχεται ο υδράργυρος σε κανονικές τιμές», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς.

Ο καιρός σήμερα

Βαρομετρικό χαμηλό απασχολεί ήδη από τα βορειοανατολικά και «καθώς θα πηγαίνουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξαπλώνονται στον ηπειρωτικό κορμό και την Κρήτη με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως τόνισε, «το κύμα κακοκαιρίας μεταφέρει και ποσότητες αφρικανικής σκόνης ιδιαίτερα προς τα κεντρικά και νότια και αντιστρέφει τους ανέμους σε νοτιάδες και γι’ αυτό σήμερα θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές». Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε γενίκευση των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ