Καιρός

Καιρός: Καμίνι σήμερα η χώρα – Που έφτασε η θερμοκρασία μέχρι και 43 βαθμούς Κελσίου

Η ζέστη στη χώρα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της από χθες με πολλές περιοχές να έχουν θερμοκρασίες ακόμα και πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός: Καμίνι σήμερα η χώρα – Που έφτασε η θερμοκρασία μέχρι και 43 βαθμούς Κελσίου
Η ζέστη στη χώρα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της από χθες με πολλές περιοχές να έχουν θερμοκρασίες ακόμα και πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα η ΕΜΥ από την Παρασκευή έχει εκδόσει έκτακτο δελτίο καιρού το οποίο και είναι ακόμα σε ισχύ.

Στην εικόνα παρακάτω, από το meteo μπορείτε να δεί τε τη μέγιστη θερμοκρασία για σήμερα Κυριακή 24/7 καθώς και τον πληθυσμό που επηρεάζεται ανά εύρος θερμοκρασίας.

Παραδείγματος χάρη περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες μεταξύ 37 και 39 βαθμών κελσίου, ενώ 630χιλ άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και 43 βαθμούς κελσίου.

Σημειώνεται ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν τους μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (πχ λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν λαμβάνονται υπόψη.

kaysonasmetoeig

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ

Από το Σάββατο (23-7-22) έως και τη Δευτέρα (25-7-2022), και ενώ οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας αρχικά δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλές, οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν ως εξής:

α. στα ηπειρωτικά προβλέπονται θερμοκρασίες περί τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ λόγω τοπικών συνθηκών (μικροκλίμα, καταβάτες άνεμοι) και ειδικότερα σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας που δεν επηρεάζονται από θαλάσσιες αύρες η θερμοκρασία θα είναι ένα με δύο βαθμούς υψηλότερη (41 με 42 βαθμούς Κελσίου).

Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

β. στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη προβλέπονται θερμοκρασίες περί τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

γ. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα προβλέπονται θερμοκρασίες περί τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα για την Αττική η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, παρόλο που αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη (26-7-22) στα ανατολικά ηπειρωτικά, οι μέγιστες καθώς και οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στις πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα διατηρηθούν έως και την Πέμπτη (28-7-22) σε υψηλά επίπεδα.

Ο καιρός για τη Δευτέρα 25 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 42 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ