Λαγουβάρδος: «Ολοταχώς για τον πιο θερμό Ιούνιο της ιστορίας»
Καιρός

Λαγουβάρδος: «Ολοταχώς για τον πιο θερμό Ιούνιο της ιστορίας»

Ο κ. Λαγουβάρδος παραθέτει το παράδειγμα των καιρικών συνθηκών στη περιοχή το Γκύζη

«Οδεύουμε ολοταχώς για έναν από τους πιο θερμούς Ιούνιους» εκτιμά σε νέα του ανάρτησή του, ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Ο κ. Λαγουβάρδος παραθέτει το παράδειγμα των καιρικών συνθηκών στη περιοχή το Γκύζη που όπως αναφέρει «τα μεσάνυχτα 18 προς 19 Ιουνίου η θερμοκρασία ήταν 30 βαθμοί» και προσθέτει ότι «η μέση μέγιστη θερμοκρασία Ιουνίου στο Γκάζι είναι 30.5 βαθμοί, δηλαδή η θερμοκρασία χθες τα μεσάνυχτα ήταν όσο η κανονική μέγιστη της ημέρας!»

Ο μετεωρολόγος καταλήγει στο συμπέρασμα πως «δυστυχώς δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή τις επόμενες ήμερες, οδεύουμε ολοταχώς για έναν από τους πιο θερμούς Ιούνιους της μετεωρολογικής μας ιστορίας (και στην Αθήνα και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας). Θα επανέλθουμε στο τέλος του μήνα…».

Η ανάρτηση του Κώστα Λαγουβάρδου:

«Μια ζεστή Αθήνα…

Παρακολουθούσα τη θερμοκρασία στην Αθήνα το βράδυ που μας πέρασε, ενδεικτικά αναφέρομαι στον σταθμό μας στο Γκάζι, τα μεσάνυχτα 18 προς 19 Ιουνίου η θερμοκρασία ήταν 30 βαθμοί!

Να υπενθυμίσω εδώ ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία Ιουνίου στο Γκάζι είναι 30.5 βαθμοί, δηλαδή η θερμοκρασία χθες τα μεσάνυχτα ήταν όσο η κανονική μέγιστη της ημέρας!

Κοιτώντας τις καταγραφές από τις αρχές του Ιουνίου, δύο γρήγορες παρατηρήσεις:

εκτός της 1ης Ιουνίου, οι μέγιστες τιμές στο Γκάζι ήταν όλες τις ημέρες, μέχρι και σήμερα 19 Ιουνίου, υψηλότερες από την τιμή των 30.5 βαθμών (η κανονική τιμή, όπως προαναφέρθηκε)
Για 8 ημέρες η μέγιστη θερμοκρασία ήταν από 5 βαθμούς και πάνω υψηλότερη από την κανονική τιμή, φθάνοντας μάλιστα στις 13 Ιουνίου στους 40.7 βαθμούς!
Δυστυχώς δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή τις επόμενες ήμερες, οδεύουμε ολοταχώς για έναν από τους πιο θερμούς Ιούνιους της μετεωρολογικής μας ιστορίας (και στην Αθήνα και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας). Θα επανέλθουμε στο τέλος του μήνα…».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr