Ακραίος σχολικός εκφοβισμός σε βάρος 14χρονος – Υπό επιτήρηση δύο μαθητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακραίος σχολικός εκφοβισμός σε βάρος 14χρονος – Υπό επιτήρηση δύο μαθητές

Ένα φριχτό περιστατικό σχολικού εκφοβισμού είδε το φως της δημοσιότητας
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον σχολικό εκφοβισμό που αναγκαζόταν να υποστεί επί δύο χρόνια μία 14χρονη μαθήτρια στο Γυμνάσιο της Αργαλαστής στον Βόλο.

Η έφηβη δεχόταν απειλές με μαχαίρια, αναπτήρες και κατσαβίδια και βιαιοπραγίες ενώ δύο από τους 4 μαθητές που εμπλέκονται στο σοβαρό αυτό περιστατικό βρίσκονται υπό επιτήρηση.

Σύμφωνα με το gegonota news, οι γονείς όλων των εμπλεκομένων μαθητών, τα ίδια τα παιδιά, οι δικηγόροι τους, η διεύθυνση του σχολείου και σχολικός σύμβουλος συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για το bullying και τις σοβαρές καταγγελίες για όσα φέρονται να εκτυλίσσονται στον σχολικό χώρο.

Μάλιστα, είχαν ως αποτέλεσμα και τον σοβαρό τραυματισμό της 14χρονης, κάτι που οδήγησε το θύμα στην απόφαση να αγοράσει μαχαίρι που «θα χρησιμοποιούσε είτε για αυτοάμυνα είτε εναντίον της», όπως η ίδια είχε καταθέσει.

Το 5μελές συμβούλιο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο να γίνουν γνωστά όσα ζούσε η 14χρονη από τους μαθητές. Συγκεκριμένα αποφάσισε να ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου για τα όσα είχαν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Οδηγία για επιτήρηση δύο εκ των τεσσάρων μαθητών

Εκτός από την προκαταρκτική έρευνα, οι μαθητές θα βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους.

Υπό παρακολούθηση και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, σχολείο θα παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα, για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, ενώ εάν προκύψουν νέα περιστατικά θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον κάθε υπευθύνου ανηλίκου ή ενηλίκου.

Συγκεκριμένα με οδηγία από την Εισαγγελία Ανηλίκων Βόλου δυο από τους τέσσερις μαθητές που καταγγέλθηκαν για σχολικό εκφοβισμό, βία και τραυματισμό του κοριτσιού θα βρίσκονται υπό επίβλεψη και επιτήρηση.

Οι πρώτες μέρες στο σχολείο για την 14χρονη

Το Γυμνάσιο της Αργαλαστής άνοιξε ξανά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η 14χρονη μαθήτρια έβγαλε χθες τον νάρθηκα από το χέρι της και επέστρεψε στη σχολική τάξη.

Τις πρώτες δύο ημέρες υπάρχει έντονη επιτήρηση και προστασία ώστε η μαθήτρια να ενταχθεί ομαλά η σχολική ζωή.

Γ.Γ. υπουργείου Παιδείας: Επικοινώνησε με την 14χρονη

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης μίλησε στην ΕΡΤ και δήλωσε ότι είχε επικοινωνία με την 14χρονη μαθήτρια, η οποία τον ενημέρωσε ότι είναι καλά στην υγεία της και πως δεν προτίθεται να σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο.

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση και σκοπεύει να αποδόσει τις ανάλογες ευθύνες εφόσον αποδειχθεί ότι πρόκειται για πειθαρχικό αδίκημα.

«Δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της εκπαίδευσης φροντίζουν για αυτό από την πρώτη στιγμή. Θέλω να επαναλάβω ότι δεν θα ανεχτούμε το παραμικρό φαινόμενο βίας», τόνισε ο κ. Κόπτσης.

Διευθυντής Εκπαίδευσης Μαγνησίας: Έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι θεσμικές σχολικές δομές

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, ενημέρωσε ότι από την αρχή λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι θεσμικές σχολικές δομές (ΚΕΔΑΣΥ, Σχολικός Συντονιστής,κ.α).

Επιπλέον ενημερωμένο είναι το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας, «Πρόταση Ζωής» και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Πολιτών της Μητρόπολης Δημητριάδος με τον ψυχολόγο πατέρα Σεβαστιανό προκειμένου να βοηθήσουν την 14χρονη μαθήτρια αλλά και την υπόλοιπη σχολική κοινότητα, καθώς των τεσσάρων μαθητών που φέρονται ως υπαίτιοι των παραπάνω πράξεων.

Πηγή: gegonota.news.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr