Άνοιγμα σχολείων: Με αυτόν τον κωδικό στο 13033 θα γίνονται οι μετακινήσεις γονέων και κηδεμόνων – Πως θα γίνει η επιστροφή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιγμα σχολείων: Με αυτόν τον κωδικό στο 13033 θα γίνονται οι μετακινήσεις γονέων και κηδεμόνων – Πως θα γίνει η επιστροφή

Οι κωδικοί μετακινήσεων όσο και τα έγγραφα και οι βεβαιώσεις για την μετακίνηση σήμερα Δευτέρα (11/1) παραμένουν οι ίδιοι

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ανοίγουν σήμερα μετά από περίπου δύο μήνες.

Οι γονείς για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο πρέπει να αποστείλουν κωδικό στο 13033.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τη μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.

Εκτός από λόγους εργασίας (βεβαίωση τύπου Α), για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί σε κάθε αιτιολογία. Για να πάτε τα παιδιά στο σχολείο στέλνετε το 4.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Από αύριο λοιπόν εν πολλοίς για τη δια ζώσης λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής θα ισχύσουν τα μέτρα που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έτσι, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι “εξοπλισμένα” με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση.

Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).

Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Τα παραπάνω για το πώς θα λειτουργήσουν δια ζώσης οι δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής καθορίζει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη από τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Ανάπτυξης. Η ΚΥΑ θα έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Σημείωμα στους γονείς

Eνημερωτικό μήνυμα έχουν λάβει γονείς με οδηγίες και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί

Σύμφωνα με την ενημέρωση του σχολείου τα παιδιά θα βγαίνουν διαφορετική ώρα για διάλειμμα, ενώ διευκρινίζεται ότι τα παιδιά θα χρησιμοποιούν και τις δύο εισόδους του σχολείου.

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Καλημέρα σας και καλή χρονιά!

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 11/01/2021, το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά, Πρωινό και Ολοήμερο. Για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και με γνώμονα πάντα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που σας έχουν κοινοποιηθεί, η προσέλευση το πρωί θα γίνεται κανονικά από 8:00 έως 8:15΄ και οι μαθητές θα εισέρχονται από τις εισόδους που εισέρχονταν καθημερινά μέχρι τώρα.

Για την αποφυγή συνωστισμού οι γονείς θα αφήνουν τους μαθητές στις εισόδους και θα αποχωρούν άμεσα. Κατά την αποχώρηση, ώρα: 13:15΄, οι μαθητές θα αποχωρούν ως εξής:

Οι τάξεις: Α΄, Γ΄, Ε΄, από την οδό Νίκης, τηρώντας την εξής χρονική σειρά: 13:15΄-13:20΄η Α΄τάξη. 13:20΄-13:25΄η Γ΄τάξη 13:25΄-13:30΄η Ε΄τάξη
Οι τάξεις: Β΄, Δ΄, Στ΄, από την οδό Αριστοφάνους με την εξής σειρά: 13:15΄-13:20΄η Β΄τάξη. 13:20΄-13:25΄η Δ΄τάξη 13:25΄-13:30΄η Στ΄τάξη
Οι γονείς θα παραλαμβάνουν τους μαθητές και θα αποχωρούν άμεσα. Οι μαθητές που μένουν Ολοήμερο, θα αποχωρούν μόνο από την οδό Νίκης, ως συνήθως. Όλοι θα φορούν μάσκα και θα τηρούν τις αποστάσεις. Ευελπιστούμε στην συνεργασία σας για την ασφάλεια και την διαφύλαξη της υγείας όλων
“.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr