Απαγόρευση κυκλοφορίας – Εύβοια: Μέχρι τι ώρα κυκλοφορούμε σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας – Εύβοια: Μέχρι τι ώρα κυκλοφορούμε σήμερα

Νέο ωράριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει σήμερα στην Εύβοια. Οι αλλαγές στη μετακίνηση με το 13033 και το όριο των 2 χιλιομέτρων.

Σήμερα Κυριακή 7 Φεβρουαρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εύβοια ξεκινάει μία ώρα αργότερα από το προηγούμενο Σάββατο. Υπενθυμίζεται πως στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») στο οποίο βρίσκεται η Εύβοια η απαγόρευση ισχύει, από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Με βάση τα νέα μέτρα αναπροσαρμόστηκε και το πλαίσιο που αφορά στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο».

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο») ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») στο οποίο βρίσκεται η Εύβοια η απαγόρευση ισχύει, από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Από τα μέτρα αυτά εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Τα Σαββατοκύριακα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 19.00 και στις Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης και θα ισχύει ως τις 5.00 το πρωί της επομένης.

Παράλληλα, οι πολίτες θα πρέπει πλέον να κινούνται αυστηρώς εντός μιας ακτίνας 2 χιλιομέτρων από την κατοικία τους ή εντός των ορίων του δήμου τους.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές στα SMS μηνύμα που αποστέλλουμε στο 13033, όσον αφορά στους κωδικούς μετακίνησης 2, 3 και 6. Αναπροσαρμόζονται ως εξής:

Στο SMS 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνον είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Επιπλέον, για τον κωδικό SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται πλέον να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr