Απίστευτο περιστατικό στα Χανιά: Γονείς μαθητή ξυλοκόπησαν καθαρίστρια σε ΕΠΑΛ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο περιστατικό στα Χανιά: Γονείς μαθητή ξυλοκόπησαν καθαρίστρια σε ΕΠΑΛ

Μια καθαρίστρια σε ΕΠΑΛ έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους γονείς ενός μαθητή όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το περιστατικό βίας σημειώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν οι γονείς μετέβησαν στο σχολείο για να διαμαρτυρηθούν για τους χαμηλούς βαθμούς του παιδιού τους.

Η συζήτηση «ξέφυγε» με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονος διαπληκτισμός στον προθάλαμο του σχολείου και μπροστά στα μάτια μαθητών. Οι γονείς του μαθητή επιτέθηκαν και προπηλάκισαν  την καθαρίστρια, που εκείνη τη στιγμή ήταν παρούσα.

Οι ακριβείς συνθήκες που ώθησαν τους εκτός εαυτού γονείς να επιτεθούν στην καθαρίστρια δεν είναι σαφείς.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι «τέτοια περιστατικά βίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβαίνουν μέσα στα σχολεία και μάλιστα όταν αυτά αφορούν εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα βοηθητικό προσωπικό όπως είναι η συνάδελφος καθαρίστρια η οποία εργάζεται για ένα μεροκάματο, με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για 9 μόνο μήνες και μάλιστα μπροστά σε άλλους μαθητές».

Υπογραμμίζεται «η ανάγκη αφύπνισης κοινωνίας και πολιτείας, προκειμένου να υπάρξει ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στα περιστατικά βίας στα σχολεία όλου του κόσμου, όπως πρόσφατα αυτό στην Σερβία, με θύματα νεκρούς μαθητές».

«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κυβέρνηση να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα όπως οι προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων) και βοηθητικού προσωπικού, τα οποία θα αποτρέψουν την εκδήλωση παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε στο μέλλον της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr