Χάκαραν κινητό και βούτηξαν 4.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό- S.O.S με νέα διαδικτυακή απάτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάκαραν κινητό και βούτηξαν 4.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό- S.O.S με νέα διαδικτυακή απάτη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί στη χώρα μας οι διαδικτυακές απάτες

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά διαδικτυακών απατών με στόχο τα χρήματα πολιτών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για νέο ανάλογο περιστατγικό το Newsit, τέσσερις χιλιάδες ευρώ έκαναν φτερά από τον τραπεζικό λογαριασμό Βολιώτη επιχειρηματία ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και η Εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα.

Ειδικότερα ο επιχειρηματίας έλαβε το Νοέμβριο του 2022 ένα sms στο κινητό του τηλέφωνο από έναν υποψήφιο πελάτη τον οποίο δεν γνώριζε, που ήθελε να παραγγείλει προϊόντα.

Επιπλέον του ζητήθηκε ο λογαριασμός συγκεκριμένης τράπεζας για να αποπληρωθεί το ποσό της παραγγελίας.

Ο επαγγελματίας ανταποκρίθηκε, έδωσε τον λογαριασμό, αλλά όταν μπήκε στο e-banking μέσω της διαδικασίας face id έγινε το χακάρισμα του λογαριασμού και αφαιρέθηκαν τα 4.000 ευρώ.

Η τράπεζα τον ενημέρωσε για το γεγονός, εκείνος εισήλθε και πάλι στο λογαριασμό του πάλι μέσω του face id για να δει τι συμβαίνει και απλά διαπίστωσε ότι τα χρήματα είχαν κάνει φτερά.

Ο ίδιος υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και στη συνέχεια η υπόθεση έφθασε μέχρι την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου που ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ πρόκειται για μια νέου τύπου απάτη μέσω χακαρίσματος του κωδικού προσώπου (face id).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr