Δασικοί χάρτες: Παράταση έως 31 Ιουλίου για τις αντιρρήσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δασικοί χάρτες: Παράταση έως 31 Ιουλίου για τις αντιρρήσεις

Παρατείνεται έως 31 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Η παράταση αφορά στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν εντός του 2021 και για τους οποίους η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων εκπνέει σήμερα, 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η απόφαση ελήφθη λόγω των συνθηκών, που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση και οι οποίες δυσχεραίνουν τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών, σε συνδυασμό με τα τεχνικά προβλήματα στις ψηφιακές πλατφόρμες του ελληνικού κτηματολογίου.

Διαδικασία υποβολής αντίρρησης

Οι αντιρρήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά στις διαδικτυακές εφαρμογές του φορές «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και συνοδεύονται από την οριοθέτηση του πολυγώνου που αφορά στο αίτημα, την επίκληση της ύπαρξης έννομου συμφέροντος και τη δέσμευση για την καταβολή του ειδικού τέλους.

Αφότου υποβληθεί η αντίρρηση και μέσα σε δέκα ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας των αντιρρήσεων ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αποστείλει στο οικείο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης Δασικής Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) φάκελο που θα περιλαμβάνει:

  • Το αντίγραφο της φόρμας των υποβληθεισών αντιρρήσεων, εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο (εκδίδεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή)
  • Τα στοιχεία που αποδεικνύουν την καταβολή του ειδικού τέλους ή το αποδεικτικό υποβολής αντίρρησης που εκδίδεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή
  • Το έννομο συμφέρον

Στο φάκελο αποστολής αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα του ενδιαφερομένου και ο αριθμός πρωτοκόλλου των αντιρρήσεων που υποβλήθηκαν.

Συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία (όπως έκθεση φωτοερμηνείας, τοπογραφικό διάγραμμα κ.λπ.), που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος, μπορούν να συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο ή να κατατίθενται στην Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ) κατά την εξέταση της αντίρρησης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr