ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δασοπροστασία: «Καίνε» την πυροσβεστική οι ελλείψεις φωτιά στο Σώμα

Γερασμένα οχήματα και εναέρια μέσα, ηλικιωμένοι πυροσβέστες και υποστελεχωμένες δασικές υπηρεσίες βάζουν φωτιά στην αντιπυρική που ξεκινά σε λίγες μέρες
Δασοπροστασία: «Καίνε» την πυροσβεστική οι ελλείψεις φωτιά στο Σώμα

«Τρύπα» 4.000 πυροσβεστών, γερασμένος στόλος και ηλικιωμένο ανθρώπινο δυναμικό «καίει» την αντιπυρική προστασία της χώρας η οποία ξεκινάει σε λίγες μέρες. Από τα 3.500 οχήματα που διαθέτει το Σώμα μόλις το 10%-15% είναι καινούργιο και μέχρι 10 έτη ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των πυροσβεστών ξεπερνά τα… 45 έτη, ηλικία σύμφωνα με του αξιωματικούς της πυροσβεστικής «δύσκολη» για να ανταποκριθεί κάποιος όταν βρεθεί σε συνθήκες πίεσης σε κάποιο βουνό.

Την ίδια ώρα, άλλη μία αντιπυρική περίοδος ξεκινά χωρίς να έχουν προχωρήσει τα περισσότερα δασαρχεία στους απαραίτητους καθαρισμούς εκτάσεων από ξερά κλαδιά στα δάση λόγω καθυστερημένης και μειωμένης χρηματοδότησης από την Πολιτεία, ανεβάζοντας το κίνδυνο πυρκαγιάς. Καμπανάκι χτύπησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας σε ευρεία σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας την περασμένη Δευτέρα (25.5) ότι «έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι».

Καναντέρ
Πηγή – ethnos.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ