«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε» λέει η κόρη του μηχανοδηγού στα Τέμπη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε» λέει η κόρη του μηχανοδηγού στα Τέμπη

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην καταλάβει ο πατέρας μου ότι μπαίνει σε ανάποδη γραμμή, λέει

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες η οικογένεια του Γιώργου Κoυτσούμπα, του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας στην τραγωδία των Τεμπών.

Οι δικοί του άνθρωποι έχουν στοιχεία, όπως υποστηρίζουν, από μαρτυρίες επιβατών ότι το τρένο σταμάτησε μετά τη Λάρισα, ενώ καταγγέλλουν ότι υπάρχει κενό 11 λεπτών στις συνομιλίες.

Η κόρη του μηχανοδηγού εξομολογήθηκε στο Star ότι παλεύει τόσο καιρό για να μάθει όλη την αλήθεια.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να μη σταμάτησε, να μην πήρε επιβεβαίωση και να μη ρώτησε. Το λέμε από την πρώτη μέρα, ήρθε η στιγμή που αυτό αποδεικνύεται μέσα από τη δικογραφία, όχι από λόγια δηλαδή. Μέσα από έγγραφα της δικογραφίας αποδεικνύεται ότι σταμάτησε», τονίζει αποκλειστικά στο Star η κόρη του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας, Αθανασία Κουτσούμπα.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην καταλάβει ο πατέρας μου ότι μπαίνει σε ανάποδη γραμμή

Το στοιχείο που έχει στα χέρια της η οικογένεια του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας και δείχνει ότι το τρένο σταμάτησε μετά τη Λάρισα, προκύπτει μέσα από μήνυση τραυματία που έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Λάρισας, στην οποία αναφέρει:

«Λίγα λεπτά μετά τη στάση στη Λάρισα, το τρένο σταμάτησε και πάλι και ακινητοποιήθηκε κάποια λεπτά χωρίς να υπάρχει στάση σε κάποιο σταθμό. Κoιτάξαμε έξω προσπαθώντας να καταλάβουμε τι συμβαίνει, αλλά δε βλέπαμε τίποτα παρά μόνο βαθύ σκοτάδι».

Οικογένεια μηχανοδηγού: «Υπάρχει περίεργη σιγή 11 λεπτών στις συνομιλίες»
Η οικογένεια του Γιώργου Κουτσούμπα υποστηρίζει επιπλέον ότι μετά την αναχώρηση του τρένου το μοιραίο βράδυ από τη Λάρισα υπάρχει σιγή στις συνομιλίες για 11 ολόκληρα λεπτά.

«Αυτή η χρονική στιγμή που περιγράφουν οι ίδιοι οι επιβάτες ότι σταμάτησε η αμαξοστοιχία αμέσως μετά τη Λάρισα ταυτίζεται χρονικά με μια πολύ περίεργη παύση 11 λεπτών στα ηχητικά του ραδιοτηλεφώνου και στα ψηφιακά αλλά και στην απομαγνητοφώνηση. Δε δικαιολογείται, καθώς αν δείτε όλες τις συνομιλίες στο ραδιοτηλέφωνο γίνονται μεταξύ μηχανοδηγών και σταθμαρχών ανά δευτερόλεπτα.

Πότε ξανανοίγει το ραδιοτηλέφωνο; Πότε γίνεται η επόμενη καταγραφή; Όταν ακούγεται ότι δεν υπάρχει ρεύμα στην περιοχή, επομένως όταν είχε γίνει η σύγκρουση», περιγράφει ο δικηγόρος της οικογένειας του μηχανοδηγού, Βασίλης Ζησιμάτος.

Μηνυτήρια αναφορά από την οικογένεια του μηχανοδηγού
Η οικογένεια του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες και νομικά, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, παρουσιάζοντας στη μήνυση τα δύο νέα στοιχεία που έχουν προκύψει.

«Με θυμώνει ότι ενάμιση χρόνο μετά, παλεύουμε να μάθουμε για τα αυτονόητα. Εγώ έπρεπε να είμαι σπίτι μου και να πενθώ τον πατέρα μου, όχι να παλεύω για να μάθω τι έχει γίνει», κατέληξε η κόρη του μηχανοδηγού.

STAR.GR

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr