Δίκη Φιλιππίδη: «Αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του» καταθέτει πρώην σύντροφος καταγγέλουσας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Φιλιππίδη: «Αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του» καταθέτει πρώην σύντροφος καταγγέλουσας

Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας που έχουν κληθεί από τις καταγγέλουσες. 
Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας που έχουν κληθεί από τις καταγγέλουσες.

«Μου είπε ότι ο Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και ότι είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει», κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο πρώην σύντροφος της δεύτερης ηθοποιού που καταγγέλλει τον θιασάρχη για απόπειρα βιασμού της το 2010.

Ο μάρτυρας κατέθεσε όσα γνωρίζει για την σεξουαλική βία που καταγγέλλει ότι υπέστη η ηθοποιός κατά την διάρκεια επαγγελματικού ραντεβού με τον κατηγορούμενο.

Η δίκη συνεχίζεται με τον ηθοποιό να είναι παρών, ενώ το πρωί καθώς προσερχόταν στο δικαστήριο δέχτηκε φραστική επίθεση από έναν πολίτη. Ο άντρας περίμενε τον Πέτρο Φιλιππίδη να πλησιάσει και κοιτώντας τον του φώναξε «Αυτό που έκανες στη γυναίκα μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Αληταρά! Μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς». Το περιστατικό έληξε εκεί καθώς ο κατηγορούμενους για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατά συναδέλφων του, δεν αντέδρασε.

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είδε τις μελανιές στα πόδια της πρώην συντρόφου του την επόμενη μέρα από το περιστατικό, με την ίδια να του αιτιολογεί τα σημάδια σε ένα χτύπημα που είχε.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο μάρτυρας, η τότε σύντροφος του μετά το συμβάν του είχε πει πως δεν τον βλέπει πια ερωτικά.

«Χωρίσαμε αλλά κρατούσαμε επαφές. Δυο χρόνια μετά έμαθα για το συμβάν. Μου είπε ότι ο Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και ότι είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει, έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι και χτύπησε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης για ποιο λόγο δεν κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος της όταν είχε συμβεί, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο ίδιος της πρότεινε να πάει στις Αρχές, όμως εκείνη φοβόταν, ότι θα έχει πολλά εμπόδια. «Κατανοώ το φόβο που είχε. Εγώ όντας “έξω από το χορό”, θα πήγαινα να το καταγγείλω. Αλλά δεν είμαι η καταγγέλλουσα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ακόμη, «ούτε καν μπορούσα να διανοηθώ κάτι τέτοιο. Η πρώην σύντροφος μου, μόλις επρόκειτο να ξεκινήσει συνεργασία με τον Φιλιππίδη. Ήταν ενθουσιασμένη, γνωρίζοντας ότι είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο και θεώρησε ότι ήταν ευκαιρία. Θα ήταν ένα πολύ καλό στοιχείο για το βιογραφικό της».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr