Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Προσοχή!! Εξακολουθούν να προσπαθούν για εξαπάτηση πολιτών μέσω τηλεφώνου  – Τι αναφέρει η ανακοίνωση του δήμαρχου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Προσοχή!! Εξακολουθούν να προσπαθούν για εξαπάτηση πολιτών μέσω τηλεφώνου – Τι αναφέρει η ανακοίνωση του δήμαρχου

Πως προσπάθησαν να εξαπατήσουν εκ νέου τους πολίτες

Εξακολουθούν να προσπαθούν για εξαπάτηση πολιτών μέσω τηλεφώνου – Τι αναφέρει η ανακοίνωση του δήμαρχου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου :

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι παρατηρήθηκε εκ νέου προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών συναλλαγών, με το πρόσχημα τοποθέτησης παραγγελίας για αγορά αγαθών και πληρωμής μέσω κατάθεσης χρημάτων σε λογαριασμό του υποψηφίου θύματος.

Ο τρόπος ενεργείας του Θύτη έχει ως εξής: Μέσω τηλεφωνικής κλήσης προς το θύμα, ο θύτης αρχικά προσποιείται πειστικά ότι ενεργεί κατ’ εντολήν γνωστού πολιτικού προσώπου (συνήθως Δημοτικού Συμβούλου ή γνωστού Επιχειρηματία) και ζητά για την εκτέλεση της συναλλαγής (παραγγελία αγαθών), αριθμό λογαριασμού από τον θύτη για να καταθέσει τα χρήματα της παραγγελίας. Μετά από λίγο καλεί τηλεφωνικά το θύμακαι το ενημερώνει ότι κατέθεσε κατά λάθος περισσότερα χρήματα και του ζητά να επιστρέψει το επιπλέον ποσό σε λογαριασμό του θύτη. (π.χ. αξία παραγγελίας 670 €, κατέθεσε κατά λάθος 6.700 € και ζητάει την επιστροφή 6.030 € σε δικό του λογαριασμό).

Στην όλη διαδικασία έχει προηγηθεί διάλογος όπου ο θύτης χρησιμοποιεί προσωπικά στοιχεία από τον υποτιθέμενο εντολέα , και πείθει το υποψήφιο θύμα να εκτελέσουν την συναλλαγή.

Επειδή το φαινόμενο της ηλεκτρονικής εξαπάτησης το τελευταίο διάστημα είναι επαναλαμβανόμενο, προτρέπουμε και συνιστούμε στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί στο να δίνουν προσωπικά δεδομένα από το τηλέφωνο. Σε περίπτωση που πολίτης υποπτεύεται ότι σε γενόμενη τηλεφωνική κλήση για οικονομική συναλλαγή υπάρχει πιθανότητα απάτης, να αναφέρει άμεσα το γεγονός στην Αστυνομία.

Με τιμή,
Ο Δήμαρχος
Ψαθάς Γεώργιος

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr