ΔΟΕ: Ζητά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΟΕ: Ζητά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

H Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ζητά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έπειτα τις ανακοινώσεις περί επέκτασης του σχολικού ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Επείγον αίτημα για συνάντηση με την για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας κάνει μέσω σχετικής της επιστολής η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή η Ομοσπονδία διατυπώνει αυτό το αίτημα με αφορμή αφενός το ζήτημα των διορισμών εκπαιδευτικών κι αφετέρου τις ανακοινώσεις περί επέκτασης του σχολικού ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Αναλυτικά η επιστολή

Επείγον αίτημα για συνάντηση

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Για πολλοστή, δυστυχώς, φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιδεικνύει περιφρόνηση στη θεσμική διαδικασία του διαλόγου με τους, δημοκρατικά εκλεγμένους, εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. «Διαρροές» από κύκλους του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την πραγματοποίηση διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, ανάπτυξη μιας, εκτός θεσμικού πλαισίου «συζήτησης» με αυτόκλητους «εκπροσώπους» ομάδων εκπαιδευτικών, σχετικά με τον αριθμό και την κατανομή τους ανά βαθμίδα και ειδικότητα, διατύπωση «σκέψεων» σχετικά με την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π., ενώ ακόμη αναμένουμε την πρόσκλησή σας για εκτενέστερη συζήτηση για το θέμα των διορισμών (όπως είχε δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία ότι θα γίνει στην τελευταία μας συνάντηση), δημιουργούν κλίμα έντασης στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Πέρα από τα παραπάνω οι αιφνιδιαστικές δηλώσεις σας, όπως και του ίδιου του πρωθυπουργού, περί επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δίχως να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε, επιβεβλημένη, συζήτηση στη βάση της θωράκισης της λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου (κάτι που επανειλημμένα έχουμε θέσει ως Ομοσπονδία), δημιουργεί, εύλογα, ανησυχίες σε σχέση με τον (υπάρχει άραγε;) σχεδιασμό και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης για έναν θεσμό, δημιούργημα των επιστημονικά τεκμηριωμένων θέσεων και των αγώνων της Δ.Ο.Ε., ο οποίος έχει, διαχρονικά, αντιμετωπιστεί με έλλειψη παιδαγωγικού σχεδιασμού και απίστευτη προχειρότητα από σειρά πολιτικών ηγεσιών και κυβερνήσεων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά άμεση συνάντηση όπου θα συζητηθούν τόσο τα παραπάνω ζητήματα όσο και όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

(ΔΟΕ– 10/6/2022)

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr