Δολοφονία Άλκη: Ο 22χρονος αρνείται την εμπλοκή στη θανατηφόρα επίθεση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Άλκη: Ο 22χρονος αρνείται την εμπλοκή στη θανατηφόρα επίθεση

Ο 12ος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, ο οποίος παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές τη Δευτέρα, αρνήθηκε την εμπλοκή στα θανατηφόρα χτυπήματα προς τον 19χρονο, αλλά παραδέχθηκε ότι ήταν ο οδηγός του τρίτου οχήματος.

Ο 12ος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, ο οποίος παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές τη Δευτέρα, αρνήθηκε την εμπλοκή στα θανατηφόρα χτυπήματα προς τον 19χρονο, αλλά παραδέχθηκε ότι ήταν ο οδηγός του τρίτου οχήματος.

Σχεδόν έξι ώρες διήρκησε η κατάθεση του 22χρονου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ο 12ος εμπλεκόμενος στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού παραδόθηκε στις Αρχές τη Δευτέρα (14/02), όπου και παραδέχθηκε ότι την παρουσία του στο συμβάν αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου 19χρονου.

Ο 22χρονος είναι ο άνθρωπος που μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τους τρεις κατηγορούμενος και οι Αρχές τον αναζητούσαν μετά από αναφορά στο όνομά του ως οδηγού του μαύρου VW Polo το οποίο ήταν στον τόπο του εγκλήματος. Ο 22χρονος στη δική του απολογία, παραδέχθηκε πως ήταν ο οδηγός του επίμαχου οχήματος αλλά, όπως έκανε νωρίτερα και η οικογένειά του, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στα δολοφονικά χτυπήματα σε βάρος του Άλκη Καμπανού.

Την Τρίτη, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να απολογηθεί εκ νέου.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Η ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου που παραδόθηκε
«Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου.

Δεν γνώριζε ότι οι υπόλοιποι συλληφθέντες μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr