Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια

Την εντολή κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος ζήτησε να διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, κατά της θεσμοθέτησης των μη κρατικών ΑΕΙ, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική περίοδος.

Την ώρα που εντείνονται οι αντιδράσεις φοιτητών και ακαδημαϊκής κοινότητας για το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και ενώ η κυβέρνηση οξύνει την ρητορική της ενάντια στις αντιδρασεις, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε αυτεπάγγελτη κατεπείγουσα έρευνα για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια και τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο.

Η προκαταρκτική εξέταση στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διερεύνηση διάπραξης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων όπως διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και παράβαση καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας, Νικόλαος Μαργαρίτης, ο οποίος αναλαμβάνει τη διενέργεια της έρευνας, θα αναζητήσει ευθύνες τόσο εκείνων που συμμετείχαν στις καταλήψεις όσο και άλλων προσώπων. Γι΄ αυτό, θα διερευνηθεί και τι ενέργειες έγιναν εκ μέρους των αρμόδιων πρυτανικών αρχών για την αποτροπή των καταλήψεων καθώς και σε ποιες ενέργειες προχώρησαν μετά τις καταλήψεις στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.

Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα άμεσα θα αρχίσουν οι καταθέσεις με τον εισαγγελέα να καλεί ως μάρτυρες και εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr