ΕΛ.ΑΣ.: Αυτά είναι τα μέλη σπείρας που είχαν «ρημάξει» σπίτια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτά είναι τα μέλη σπείρας που είχαν «ρημάξει» σπίτια

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 8 αλλοδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής και η οποία εξαρθρώθηκε στις 12 Μαΐου 2021 από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση είχε συμπαγή δομή και κάθε μέλος διακριτό ρόλο. Ο πυρήνας της ήταν αμετάβλητος, ενώ ο ευρύτερος εγκληματικός κύκλος των ατόμων που χρησιμοποιούσε η οργάνωση σε περιφερειακούς ρόλους άλλαζε ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Ως προς τους ρόλους, ο 38χρονος ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης. Συμμετείχε στο σύνολο των διαρρήξεων και κλοπών ως φυσικός αυτουργός, ενώ ήταν αυτός που επέλεγε τον τελικό στόχο, ειδοποιώντας και συντονίζοντας τις ενέργειες των λοιπών μελών της οργάνωσης. Ο 31χρονος είχε τις περισσότερες φορές τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της κλοπής, ενώ οι γυναίκες και ο 36χρονος είχαν αναλάβει τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Τέλος, ο 41χρονος είχε τον ρόλο του κλεπταποδόχου ηλεκτρονικών συσκευών και του «εκτιμητή». Συγκεκριμένα, εκτιμούσε την αξία των αφαιρεθέντων ηλεκτρονικών συσκευών, τις «καθάριζε» από τα δεδομένα που αυτές περιείχαν και τις μεταπωλούσε.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

(επ) MAMULASHVILI ή TCHEISHVILI (ον) MALKHAZ του AMBESHALOMI ή ABESALOMI και της ABESALOUM ή ANNA, γεννηθέντα την 8-2-1983 στη Γεωργία,
επ) ARABASHVILI (ον) SOLOMON του RAPIEL και της NINO, γεννηθέντα την 16-12-1990 στη Γεωργία,
(επ) SHINGAZRDILOVI (ον) TAMAZI του VAKHTANG και της NINO, γεννηθέντα την 12-10-1985 στη Γεωργία,
(επ) MAMIASHVILI ή KOLOTADZE (ον) EKATERINE του SULIKO και της NUNU, γεννηθείσα την 12-11-1981 στη Γεωργία,
(επ) TSKHVARADZE (ον) ZVIADI του SULIKO ή SURIK και της NATELA, γεννηθέντα την 11-12-1980
(επ) NIKOLISHVILI (ον) TAMRIKO του NUZGARI ή SULIKO και της LILI ή NUNU, γεννηθείσα την 24-10-1987 στη Γεωργία
Και για τους μη συλληφθέντες:
(επ) GEDEVANISHVILI (ον) NIKOLOZ του BESIKI και της LATAVRA, γεννηθέντα την 19-3-1989 στη Γεωργία,
(επ) KANELAKIS (ον) LOUISA του LEON και της RIMA, γεννηθείσα την 18-4-1957 στη Γεωργία

Τα μέλη της προτιμούσαν κυρίως τις περιοχές του Παγκρατίου, της Καισαριανής και του Ζωγράφου, στις οποίες μετέβαιναν είτε πεζή είτε χρησιμοποιώντας «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, κατοπτεύοντας τις υποψήφιες οικίες και τις κινήσεις των ενοίκων και των περιοίκων.

Σε κάθε διάρρηξη-κλοπή συμμετείχαν τρία μέλη (δύο φυσικοί αυτουργοί και τσιλιαδόρος), πάντοτε όμως με την αυτοπρόσωπη παρουσία του αρχηγού. Κατά τη διάπραξη της κλοπής, οι διαρρήκτες και οι τσιλιαδόροι βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες φράσεις και τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών. Επίσης, κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τους διάφορους τύπους κλειδαριών που κυκλοφορούσαν στην αγορά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr