Ενεργειακή κρίση: Δήμος θέλει να περιορίσει φώτα και θέρμανση σε σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενεργειακή κρίση: Δήμος θέλει να περιορίσει φώτα και θέρμανση σε σχολεία

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η θέρμανση να ανοίγει μόνο τις πολύ πρωινές ώρες και μετά να μένει κλειστή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μαθητές, εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό

Αντιδράσεις και προβληματισμό έχει προκαλέσει σε γονείς στη Νέα Σμύρνη οδηγία που δόθηκε από τον δήμο μέσω επιστολής προς διευθυντές σχολείων για περιορισμό της θέρμανσης και του φωτισμού σε σχολικές αίθουσες στο πλαίσιο περικοπών ενέργειας στο περιθώριο της ενεργειακής κρίσης.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η θέρμανση να ανοίγει μόνο τις πολύ πρωινές ώρες και μετά να μένει κλειστή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας». Τονίζεται μάλιστα ότι «είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες». Εξάλλου η δημοτική αρχή θεωρεί «δεδομένο ότι οι παραχωρήσεις σχολικών χώρων για εξωσχολικές δραστηριότητες θα γίνονται κατά προτίμηση σε πρωινές ώρες και όπου αυτό είναι αδύνατο δε θα γίνεται χρήση φυσικού αερίου για τη θέρμανση των χώρων».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr