Ερέτρια: Σκυλί τσιμπήθηκε από φίδι – Συγκινητική προσπάθεια διάσωσης του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερέτρια: Σκυλί τσιμπήθηκε από φίδι – Συγκινητική προσπάθεια διάσωσης του

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ζώου με την σπουδαία συμβολή των εθελοντών
Αίσιο τέλος δόθηκε στην περιπέτεια του αδέσποτου σκύλου αλλά και των εθελοντών φιλόζωων που μαζί με τη δημοτική αρχή της Ερέτριας έκαναν τεράστια προσπάθεια για τη διάσωση του, αφού ήταν σε κίνδυνο η ίδια του η ζωή.

Η αρχή έγινε από μία γυναίκα που είδε το άρρωστο ζώο στην περιοχή που συχνάζει μαζί με άλλο αδέσποτο σκυλάκι. Εκεί, λαμβάνουν  τροφή και νερό από αρκετούς που διαμένουν στην περιοχή.

Ξαφνικά, η γυναίκα αυτή, που συνηθίζει να περνά από το σημείο, διαπίστωσε ότι ο λαιμός και το κεφάλι του ενός σκυλιού (το καφετί στις φωτογραφίες) ήταν τόσο πρησμένα που το ζώο με δυσκολία ανέπνεε και έτρωγε. Η ίδια μη μπορώντας να κάνει κάτι, ως προς την μεταφορά του, σκέφτηκε να ζητήσει βοήθεια και να το πει σε κάποιον άνθρωπο που γνωρίζει ότι αγαπά τα ζωάκια και θα έδειχνε περαιτέρω ενδιαφέρον. Έτσι, κι έγινε…

Μετέφερε την πληροφορία στον συγκεκριμένο άνθρωπο και σε ποιο σημείο βρίσκονται στο δήμο της Ερέτριας. Αυτός με την σειρά του βρήκε και επικοινώνησε με την εθελόντρια Αμαλία Καινούργιου με την οποία είχε έρθει σε επαφή μέσω της σελίδας Loving Strays Eretria. Η κα Καινούργιου τον συμβούλεψε πρώτα να ενημερώσει την αρμόδια αντιδήμαρχο, Παναγιώτα Μπούγα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι σωστές και νόμιμες διαδικασίες.

Η επικοινωνία με την κα Μπούγα έφερε άμεσα αποτελέσματα. Η υπεύθυνη περισυλλογής και φροντίδας των αδέσποτων, Ροδάνθη Κατρινάκη, ενημερώθηκε από την κα Μπούγα και στη συνέχεια από τον άνθρωπο που γνώριζε λεπτομέρειες, και έτσι πολύ γρήγορα έφτασε στο σημείο. Όμως, το σκυλάκι εκείνη την ημέρα δεν ήταν εκεί…

Το θέμα εν τω μεταξύ είχε πληροφορηθεί κι άλλος εθελοντής ο Α.Τ. ο οποίος θέλησε την άλλη μέρα να κινηθεί στην περιοχή μήπως και το εντοπίσει. Ξεκίνησε λοιπόν με το αυτοκίνητό του και κατάφερε να το βρει. Αμέσως επικοινώνησε με την κα Ροδάνθη Κατρινάκη, η οποία άμεσα βρέθηκε στην περιοχή, για δεύτερη φορά, και κατάφερε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Η μικρή μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο κτηνιατρείο που ο δήμος είναι συμβεβλημένος, όπου και έλαβε όλη την ιατρική περίθαλψη. Το πρήξιμο ήταν αποτέλεσμα τσιμπήματος φιδιού.

Η μικρή ήταν ήδη στειρωμένη και θα επανενταχτεί στο χώρο της, μια και εκεί λαμβάνει φροντίδα μαζί με τον άλλο αδεσποτάκο, ο οποίος αυτές τις ημέρες που έχει μείνει μόνος του κλαίει και ψάχνει την φίλη του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr