Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Χαλκίδας: Με αγωνιστική κινητοποίηση τιμάμε σήμερα την Παγκόσμια ημέρα της Υγείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Χαλκίδας: Με αγωνιστική κινητοποίηση τιμάμε σήμερα την Παγκόσμια ημέρα της Υγείας

Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Χαλκίδας τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας - Συγκέντρωση σήμερα στις 12μμ στην πύλη του νοσοκομείου

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας. Φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για τις εγκληματικές ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, τη σωματική και ψυχική εξουθένωσή μας. Αποτελούν το λιγότερο ντροπή τα μεγάλα λόγια της για ετοιμότητα των δημόσιων δομών υγείας τη στιγμή που δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένοι περιμένουν να αδειάσει κλίνη ΜΕΘ. Ενώ η ντροπή γίνεται προμελετημένο έγκλημα όταν αρνείται πεισματικά να επιτάξει τους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας για να σωθούν ζωές.

Εμείς οι μαχόμενοι υγειονομικοί που καθημερινά βιώνουμε την εξαθλίωση και καταβάλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να κρατάμε όρθιο το νοσοκομείο μας, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το διπλό αγώνα που δίνουμε, αφενός για να παρέχουμε τη καλύτερη δυνατή φροντίδα υγείας προς τους ασθενείς, αφετέρου υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων μας, αλλά και για το δικαίωμα του λαού στην υγεία και την ίδια του τη ζωή.

Καλούμε σε αγωνιστική απάντηση ενάντια στην πολιτική των μπαλωμάτων, των μετακινήσεων, των συμπτύξεων κλινικών. Ενάντια στην πολιτική νοσοκομείων μιας νόσου και στη λειτουργία κλινικών και ΜΕΘ Covid-19 χωρίς εντατικολόγουςκαι εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας που στηρίζει τους κλινικάρχες ακόμη και με υγειονομικούς από τα δημόσια νοσοκομεία. Ενάντια στην πολιτική αποθέωσης της ατομικής ευθύνης και σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού για να σιωπήσουμε!

Εκφράζουμε τη συναδελφική αλληλεγγύη μας απέναντι στους υγειονομικούς που απολύονται η διώκονται ποινικά επειδή διεκδίκησαν τα αυτονόητα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές!

Απαντάμε αγωνιστικά στην πολιτική που θεωρεί την υγεία μας κόστος!

ΔΙΕΚΔΙΚΟYΜΕ:

• Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών αλλά και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη κλπ) με επείγουσες διαδικασίες.
• Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζόμενων και εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας μας.
• Να μην μετατραπεί το ΓΝΧ σε νοσοκομείο μιας νόσου και να ενισχυθεί η ΠΦΥ.
• Άμεση και άνευ όρων επίταξη των ιδιωτικών ομίλων της υγείας μαζί με το προσωπικό και τις υποδομές τους στη μάχη κατά της πανδημίας.
• Ένταξη των υγειονομικών σε ΒΑΕ και χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
• Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

                                                        Το ΔΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr