Εύβοια: Απεργία – διαμαρτυρία για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Απεργία – διαμαρτυρία για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων

Για άλλη μια φορά η ειδική αγωγή παίζει το ρόλο του “φτωχού συγγενή”!

Έχει περάσει ήδη ένας μήνας και παραπάνω από την ημερομηνία ανακοίνωσης από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων εκτός αυτών της ειδικής αγωγής, σε έναν νομό που έχει χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου!

Για άλλη μια φορά η ειδική αγωγή παίζει το ρόλο του “φτωχού συγγενή”!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως η σχολική κοινότητα της ειδικής αγωγής – εκπαιδευτικοί, προσωπικό, παιδιά, γονείς – αποτελεί τα παιδιά “ενός κατώτερου Θεού”!

Όλοι όσοι εργάζονται στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγουν να υποβαθμίσουν τη διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών με τραγικές συνέπειες. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Όσο τα ειδικά σχολεία ,στις περιοχές όπως η δική μας, μένουν ανοιχτά χωρίς να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, τόσο οι κίνδυνοι θα μεγαλώνουν.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, την Πέμπτη 18/3/2021 στις 12:00 ημέρα απεργίας στο πλαίσιο των δράσεων της ΔΟΕ, θα πραγματοποιήσει σιωπηλή διαμαρτυρία στην πλατεία Ταχυδρομείου (πίσω από τα Δικαστήρια) για τη λειτουργία των σχολείων της Ειδικής Αγωγής του Συλλόγου μας. Ζητούμε να εξεταστεί σοβαρά πια η συνέχιση της λειτουργίας των ειδικών σχολείων, των σχολείων που όλοι ξέρουμε πως τα μέτρα προστασίας από την πλευρά των παιδιών είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν.

Απαιτούμε από την πολιτεία πριν είναι πολύ αργά:

Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά
Να γίνουν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών και του προσωπικού άμεσα
Να υπάρξει μέριμνα για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά ομάδα και της τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων
Να αυξηθούν τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών και να γίνεται αυστηρός έλεγχος για το αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα
Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr