Εύβοια: Αύριο οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου στο δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Αύριο οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου στο δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού

Ξεκινούν αύριο Τετάρτη 28/9 οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις τοπικές κοινότητες του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

Ξεκινούν αύριο Τετάρτη 28/9 οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις τοπικές κοινότητες του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 θα γίνει η έναρξη διαβροχής για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς μετά την υπ’ αριθμ. 214402/9427/21-09-2022 έγκριση διαβροχής που εκδόθηκε από  την ΔΑΟΚ Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

Η διαβροχή (ψεκασμός) θα πραγματοποιείται καθημερινά τις πρωινές ώρες, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και μέχρι την Τετάρτη 05-10-2022.

Παρακαλούμε να δώσετε ευρεία δημοσιότητα για την έναρξη ψεκασμού στους μελισσοτρόφους και κτηνοτρόφους της περιοχής σας για την προστασία του ζωικού σας κεφαλαίου.

Ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες του Δήμου : Άγιος Γεώργιος – Άγιος Παντελεήμων – Ν.Σινασσός – Νεοχώρι – Καμάρια Μονοκαρυά – Βουτάς – Αβγαριά – Ωρεοί – Νέος Πύργος – Ταξιάρχης – Άγιος (Άγιος, Αγιόκαμπος,Βαρβάρα) – Λ.Αιδηψού – Γιάλτρα – Λιχάδα  (Λιχάδα, Άγιος Γεώργιος , Κάβος).

Προσοχή: Η συγκομιδή του ελαιοκαρπού μπορεί να ξεκινήσει 7 μέρες μετά το πέρας του ψεξασμού, εκτός από τσ Γιαλτρα και τη Λιχάδα, όπου μπορεί να ξεκινήσει 14 μέρες μετά το πέρας του ψεκασμού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr