Εύβοια: Δείτε τι ώρα κλείνουν οι τράπεζες σήμερα Μεγάλη Πέμπτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Δείτε τι ώρα κλείνουν οι τράπεζες σήμερα Μεγάλη Πέμπτη

Το ωράριο λειτουργίας για τις τράπεζες σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη.

Δεν επηρεάζεται σήμερα το ωράριο λειτουργίας για τις τράπεζες σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη στην Εύβοια.

Ωστόσο, αύριο Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου θα είναι κλειστές. Το ίδιο ισχύει φυσικά για το Σαββατοκύριακό, όπως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να κάνετε κάποια τραπεζική συναλλαγή θα πρέπει να την κάνετε σήμερα, διότι οι τράπεζες θα είναι κλειστές για 4 ημέρες.

Αναλυτικά οι ημέρες που θα είναι κλειστές οι τράπεζες για το 2022

  • 22 Απριλίου Παρασκευή Μεγάλη Παρασκευή
  • 25 Απριλίου Δευτέρα Δευτέρα της Διακαινησίμου
  • 13 Ιουνίου Δευτέρα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος
  • 15 Αυγούστου Δευτέρα Κοίμηση της Θεοτόκου
  • 28 Οκτωβρίου Παρασκευή Εθνική Γιορτή
  • 26 Δεκεμβρίου Δευτέρα Επομένη Χριστουγέννων

Υπενθυμίζεται ότι η Μεγάλη Παρασκευή είναι υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα που ανοίγουν στη 13:00. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη μέρα, σύμφωνα με τον νόμο (άρθ. 4 ΒΔ 748/1966), απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι την παραπάνω ώρα.

Ποιες μέρες του Πάσχα 2022 είναι αργίες

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η Μεγάλη Παρασκευή δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν σε περίπτωση που η Μεγάλη Παρασκευή έχει χαρακτηριστεί αργία ή ημιαργία από διάταξη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), από τον κανονισμό εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Το Μεγάλο Σάββατο (23-04-2022) είναι εργάσιμη ημέρα για τους εργαζόμενους που νόμιμα απασχολούνται Σάββατο στον ιδιωτικό τομέα, εκτός αν έχει καθιερωθεί αργία ή ημιαργία από διάταξη ΣΣΕ, από τον κανονισμό εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Για την Κυριακή του Πάσχα (24-04-2022) ισχύει ο γενικός κανόνας της Κυριακής αργίας, δηλαδή απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων.

Η Δευτέρα του Πάσχα (25-04-2022) είναι από τον νόμο ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr