Εύβοια: Δήμος στέλνει παιδιά σε σχολείο γεμάτο χιόνια – Καταγγελία «φωτιά» από δασκάλα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Δήμος στέλνει παιδιά σε σχολείο γεμάτο χιόνια – Καταγγελία «φωτιά» από δασκάλα

Ο μεγαλύτερος δήμος της Εύβοιας, στέλνει αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου τα παιδιά σε σχολείο γεμάτο με χιόνι - Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας δασκάλα του σχολείου

Αλπικό τοπίο η Εύβοια, με το χιόνι να σκεπάζει τα πάντα και τους κατοίκους να ελπίζουν στη βελτίωση του καιρού. Το χιόνι έχει φτάσει στο κύμα και θα πάρει πάρα πολλές μέρες να ξαναγυρίσουν στην κανονικότητα αρκετές περιοχές του Νομού, καθώς η κακοκαιρία Μπάρμπαρα αφήνει πίσω της σοβαρά προβλήματα.

Χιόνια και κλειστά σχολεία και σε όλους σχεδόν… σε όλους τους δήμους της Εύβοιας, με τα προβλήματα, να είναι αρκετά για τις μετακινήσεις των μαθητών.

Όλοι οι δήμοι της Εύβοιας με αίσθημα ευθύνης ακόμα και σε περιοχές που το χιόνι έλιωσε εντελώς έκλεισαν τα σχολεία και αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου εκτός από τον δήμο Χαλκίδεων που ανοίγει τα σχολεία αύριο, εκτός από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Εύβοιας, το οποίο βρίσκεται στην ημιορεινή περιοχή της Ριτσώνας.

Στα κάγκελα βρίσκεται η εκπαιδευτικός Ελένη Μιτζιφίρη η όποια είναι δασκάλα στο δημοτικό σχολείο του Βατώντα, με αναρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε φωτογραφίες με το σχολείο να είναι γεμάτο χιόνι. Η ίδια αναρωτιέται τι θα γίνει εάν παιδί η εκπαιδευτικός πάθουν το οποιαδήποτε ατύχημα; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει η εκπαιδευτικός Ελένη Μιτζιφίρη:

Δημοτικό σχολείο Βατώντα! “Ευχαριστούμε” πολύ, για το καθάρισμα του προαυλίου μας! Για οποιοδήποτε ατύχημα,σε παιδί, γονέα, βοηθητικό προσωπικό, εκπαιδευτικό, η ευθύνη όλη, στην υπογράφουσα την απόφαση για το αυριανό άνοιγμα των σχολείων, σε ημιορεινές περιοχές, όπως είναι η περιοχή που βρίσκεται το σχολείο μας! Υ.γ. και για να μην παρεξηγηθώ, Ανοιχτά σχολεία, θέλουμε αλλά, ασφαλή! Τόσο τα ίδια, όσο και οι χώροι προσέλευσης σ” αυτά! Οι φωτογραφίες είναι λίγο πριν τραβηγμένες!

Η ανακοίνωση του δήμου Χαλκιδέων για τα σχολεία:

Έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς τα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023.
Στους εξωτερικούς χώρους και τις αυλές των σχολικών μονάδων επικεντρώνεται από νωρίς το πρωί σήμερα, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, η επιχείρηση αποχιονισμού, ρίψης αλατιού και καθαρισμού από τα συνεργεία και μηχανήματα του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Τα σχολεία, οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων, κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, με ώρα προσέλευσης των μαθητών στις 09:00 το πρωί, για την αποφυγή του πρωινού παγετού και την κατάλληλη θέρμανση των αιθουσών.
Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Εύβοιας, το οποίο βρίσκεται στην ημιορεινή περιοχή της Ριτσώνας, δεν θα λειτουργήσει και αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, για λόγους ασφαλείας στην πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr